Теди Москов поставя своя пиеса в Стара Загора

„Банкови кризи и наказания“ е името на новата пиеса, която Теди Москов репетира в Кукления театър в Стара Загора. Премиерата е на 12 юли 2023 г. от 19.30 часа. Тя е вдъхновена от пиесата на съвременния драматург Жан Пиер Мартинез „Кризи и наказания“. Автор на сценографията е Свила Величкова, музиката е на Антони Дончев.

Преводач е Михаела Кацарова. Актьорите са седем: новото попълнение на театъра Антония Кундакова, заедно с Биляна Райнова, Златина Караенева, Татяна Андреева, Кирил Антонов, Любомир Желев и Янчо Иванов.

Теди Москов за първи път поставя пиеса в Стара Загора. Избира си текст на съвременния европейски драматург Жан Пиер Мартинез, който е автор на 101 комедии.

„Банкови кризи и наказания“ е трагикомедия на ежедневните ситуации. Персонажите са смешни и трагични едновременно. Сюжетът предполага неочаквано развитие- уволнен актьор си намира работа в банка.

За работата си с Теди Москов актьорите Златина Караенева и Любомир Желев използват силни определения- провокативна, предизвикателна, на моменти шокова, интензивна, зареждаща и обогатяваща. За първи път играят с режисьор, който работи на принципа на интензитета и с такава голяма палитра от начини на игра и краски на самия персонаж. Според тях Теди Москов „те хвърля в долбокото море, където представата какво ще бъде времето се губи като във висока планина”. За актьорите този режисьор е бижутер, който шлифовайки диамант, спира точно на мястото, където камъкът ще се пропука. Той няма граници и бариери в главата и предава това постигане на пълната свобода на своите актьори, коментират хората, които са работили с него.

Премиерата е на 12 юли от 19:30 в Кукления театър в Стара Загора.

crises1

crises4

crises5

crises6

crisis2

crisis3 

 

www.infoz.bg  www.infoz.bg