Кой печели изборите в общините от област Стара Загора

6 кметове на старозагорски общини са избрани на първи тур на местните избори. Кандидатът на партия ГЕРБ в Казанлък Галина Стоянова печели изборите за кметското място на първи тур и запазва досегашния си мандат. Тя получава 71% от гласовете.

Вижте резултатите след втория тур на изборите.

На второ място с 15,4% остава кандидатът на БСП Николай Терзиев. В Казанлък общинските съветници на ГЕРБ имат 36,06% от гласовете на избирателите. Втора политическа сила е "Експерти за Казанлък" (13,7%), която изпревари БСП (12,2%). 

В Чирпан няма избран на първи тур кандидат за кмет. По-голямата част от гласовете в общината отиват при кандидата на БСП Кичка Петкова (която е досегашен кмет) – 36,99%. На балотаж отива и кандидатът на ГЕРБ Христо Стефанов, който получи 20,60%. Общинският съвет на Чирпан ще бъде доминиран от БСП (26,36%). Втора политическа сила там е ГЕРБ с 20,3%.

В община Раднево също ще има балотаж през тази неделя. На него за кметското място ще се състезават кандидатът на "С Маргарита за Раднево Маргарита Василева (28,81%) и кандидатът на ГЕРБ Теньо Тенев (27,4%). В Общинския съвет на Раднево три политически сили си разпределят по-голямата част от местата. Това са местна коалиция "С Маргарита за Раднево" (16,21%), партия ГЕРБ (15,87%) и АБВ (15,14%).

Община Гълъбово има избран кмет на първи тур. Това е досегашният градоначалник Николай Тонев, който печели със 71,7% срещу единствения си опонент на тези избори Пеньо Пенев. Най-много места в Общинския съвет на Гълъбово получи Български демократичен център. Партията, която издигна Николай Тонев за нов кметски мандат, получи 33,33%. ГЕРБ остава на второ място с 19,84%, непосредствено пред "Единни за Гълъбово (17,74%).

В община Павел баня ще има балотаж между кандидата на ДПС Иса Бесоолу (44% при обработени 86% от протоколите). На втори тур ще се яви и досегашният кмет Станимир Радевски, подкрепен от няколко партии (с 34,5%). ДПС получава най-много мандати в Общинския съвет на Павел баня, близо 40% от гласовете на избирателите.

Досегашният кмет на Мъглиж Господин Господинов, издигнат от партия ГЕРБ, печели на първи тур втори мандат. Господинов получава 56,99% от гласовете. Втори остана кандидатът на НДСВ Делка Алексиева (21,73%).

Николаево също има кмет, избран на първи тур. Това е Косьо Косев, издигнат от БСП (56,27%). Втори остана кандидатът, издигнат от местна коалиция Захари Захариев с 26,94% (окончателни резултати).

В община Гурково ще се провежда втори тур на изборите за кмет. Първият тур е спечелен от кандидата на ГЕРБ Иван Иванов с 26,86%. Балотажът е с кандидата за кмет на БСП Стоян Бонев (21,95%), който е и досегашен кмет на общината. Няколко гласа не достигнаха на кандидата на ДПС Пламен Георгиев (21,61%), за да измести Бонев от балотажа. 

В община Братя Даскалови изборите за кмет се печелят на първи тур от Иван Танев (политическо движение Социалдемократи), който получи 52,38% от гласовете.

В община Опан ще има балотаж. Той е между Минчо Чавдаров, кандидат на БСП (48,14%), на когото не достигнаха няколко гласа да спечели нов мандат. На втория тур отива кандидатът издигнат от Нова Алтернатива Генчо Колев (31,55%).

В Стара Загора победата на първи тур на досегашния кмет Живко Тодоров е категорична. Той получава 79% от гласовете на хората. На второ място е кандидатът на БСП Стефан Шишков с 9%.

esen 2015 izbori stara zagora

infoz autor  www.infoz.bg

Теми:

Най-четеното от последните дни