Временна организация на движението заради честването на 146-ата годишнина от Шипченската епопея

На 19 август, от 9:00 до 15:00 часа се ограничава движението на транзитно преминаващите моторни превозни средства по път I-5 (E-85) Габрово – Шипка – Казанлък през прохода „Шипка“ заради честванията на 146-ата годишнина от Шипченската епопея. Трафикът ще се пренасочва по път II-55 Проход на Републиката: за пътуващите от Северна към Южна България – от Русе и Велико Търново през Дебелец – Проход на Републиката – Гурково за Казанлък, Стара Загора и Бургас;

prohod

за пътуващите от Южна към Северна България за Велико Търново и Русе през Гурково – Проход на Републиката – Дебелец.

Локалният трафик и идващите от запад превозни средства ще бъдат пренасочвани по път III-552 по маршрута: Габрово – Трявна – с. Белица – с. Вонеща вода – Проход на Републиката и обратно.

Движещите се по път III-5004 Обход на Габрово и етапна връзка с път I-5 в посока връх Шипка ще се отклоняват при пътен възел Дядо Дянко, през Габрово по път III-552 и път II-55 през Прохода на Републиката.

В област Стара Загора движението към Прохода на Републиката ще преминава по маршрут: път I-6 Калофер – Казанлък – път II-55 Гурково – Велико Търново и обратно. Пренасочването ще става при пътен възел Мъглиж (връзката на пътя I-5 Стара Загора – Казанлък с I-6 Подбалканския път).

През прохода Шипка ще бъдат пропускани само автобуси и автомобили с участници и гости в събитието, както и организираният междуградски автомобилен транспорт.

ОДМВР – Стара Загора призовава гражданите и участниците стриктно да изпълняват разпорежданията на органите на реда.

www.infoz.bg  www.infoz.bg