Юбилейна ретроспективна изложба живопис на Нено Бакалски

На 21 септември 2023 в 18:00 часа във фоайето на Държавна опера – Стара Загора ще бъде открита юбилейна ретроспективна изложба живопис на известния старозагорски художник Ненчо Бакалски – Нено. Ненчо Бакалски – Нено е роден на 22.09.1963 в Стара Загора. Твори и експериментира в областта на изящните и пластичните изкуства и в дизайна. Представил е 24 самостоятелни изложби.

neno izlozhba

От 1985 г. има участия в общи и национални художествени изложби в страната и чужбина. Членувал е в дружествата на художниците „Гама“, „Августа“, „Херос“, „ВИК“, Дискусионен клуб „Форум“ и в „Клуба на Дейците на Културата“ в Стара. Негови творби са притежание на Фонд „13 века България“, държавни и обществени организации, фондации, галерии, частни колекции в страната и чужбина.

„Изкуството изпитва остра потребност от публика, зрители и слушатели от любители изпълнени с любов, готови да съпреживеят усещанията в храма на творчеството. Изкуството, може да се усети и почувства, но не и да се проумее. То е като духа, който търси своето признание като фактор на живота. Картината е и онази част от душата , която искаш да споделиш с другите човешки души. Тя е понятна и красива когато докосне струните на вашия дух. Всеки търси своята картина – търси да види собствения си идеал за красота, субективен и подложен на влиянието на времето, промените, причините и следствията, усещанията и чувствата. Да продължим да търсим съвършенството и любовта заедно“ – споделя Ненчо Бакалски.

neno 01

neno 02

neno 03

neno

 

новини Стара Загора  www.infoz.bg