„История на Стара Загора“ – представяне на двутомно издание

В навечерието на празника на Стара Загора, на 3 октомври 2023 г. от 18:00 часа в залата на Културен център „Стара Загора“, ще бъде представена двутомната „История на Стара Загора“. Книгите обхващат политическите, икономическите и обществените аспекти в развитието на Стара Загора през различните исторически периоди от VI хилядолетие преди Новата ера до края на ХХ век. Темите са поднесени достъпно за широката читателска аудитория.

Изданието е богато илюстрирано със снимки.

Автори на двутомното издание „История на Стара Загора“ са специалисти от Регионалния исторически музей в Стара Загора, университети в София и научни институти в Българската академия на науките. Те са събрали, обработили и анализирали огромен по обем емпиричен материал.

По време на събитието проф. д.и.н. Петър Стоянович от Институт за исторически изследвания при БАН и доц. д-р Христо Попов, директор на Национален археологически институт с музей при БАН, ще споделят с публиката своите впечатления от двата тома на книгата. В представянето ще вземат участие отговорните научни редактори акад. Васил Николов и чл.-кор. проф. д.и.н. Иван Илчев, както и авторският колектив на изданието.

Двутомникът се издава с подкрепата на Община Стара Загора.

Двата тома на „История на Стара Загора“ ще бъдат налични за закупуване на сувенирния щанд в Регионален исторически музей – Стара Загора от 4 октомври 2023 г.

plakat istoria Stara Zagora

 

новини Стара Загора  www.infoz.bg