Ветеринари от шест държави дипломира Тракийски университет

Ветеринари от шест държави дипломира Тракийският университет

Общо 17 абсолвенти, завършващи англоезичното обучение по „Ветеринарна медицина“, се „сбогуваха“ с Тракийски университет и поеха по професионалния си път в страната и чужбина. Възпитаници на Ветеринарномедицински факултет от  6 държави – Великобритания, Гърция, Израел, Индия, Ирландия и Канада положиха на тържествена церемония клетвата на ветеринарния лекар и получиха своите дипломи.

 „Днес е особено вълнуващ ден за мен, защото освен, че съм ректор на Тракийския университет, аз съм и ветеринарен лекар. И във Ваше лице аз виждам колеги, които ще практикуват моята професия по целия свят! – каза проф. д-р Добри Ярков в речта си пред абсолвентите. – Аз вярвам, че избирайки Тракийски университет, Вие сте направили правилния избор и благодарение на Вашите преподаватели, днес Вие си тръгвате от тук с много добра практическа и теоретична подготовка. Помнете, че от тук насетне Вие ще бъдете „посланици“ на Тракийски университет, на Стара Загора и на България по целия свят. Попътен вятър и успех!“

Деканът на Ветеринарномедицинския факултет,  проф. Тодор Стоянчев, също поздрави абсолвентите и по време на академичното си слово заяви: „Искрено вярвам, че ще си спомняте с добри чувства Вашите преподаватели и  времето, прекарано в Тракийски университет и Стара Загора. Гордеем се с Вас и сме сигурни, че ще се превърнете в много добри ветеринарни специалисти.“

С най-висок успех сред завършващите – Отличен 5,56 – се дипломира абсолвентката Мила Чолакова от Канада, следвана от Лоурънс Маклорин и Виктория Тисли от Великобритания, завършващи съответно с Отличен 5,53 и Много добър 5,46. Отличничката Мила е с канадско гражданство и е израснала в Торонто, но е с български корени и избира именно България и Тракийския университет, за да завърши своето висше образование.  

Церемонията по дипломирането на абсолвентите приключи с традиционното хвърляне на академичните шапки и пожелания за много бъдещи професионални успехи.

5 DSC 5039

4DSC 5036

6 DSC 5044

7 DSC 5051
 

новини Стара Загора  www.infoz.bg

На подобна тема