Ремонтът на плувния басейн ще приключи до май 2016 г.

По време на основния ремонт на плувния басейн в Стара Загора, изпълнителят е открил тежък конструктивен проблем, водещ обекта до предаварийно състояние. Това наложи да се извърши препроектиране, в резултат на което срокът на договора се удължи до май 2016 г.

pluven basein zhivko todorov"Намерени са най-изгодните варианти, за да не се натовари бюджетът на Общината, но това не е за сметка на качеството" - каза кметът Живко Тодоров. Той уточни, че Общината е осигурила транспорт на децата до Сливен и до други плувни басейни, за да не се спират тренировките им.

Основният ремонт се осъществява с кредит в размер на 2 млн. лева от европейската инициатива за устойчиво градско развитие JESSICA. Басейнът ще бъде разширен, за да отговаря на изискванията за провеждане не републикански състезания. Ще се направят изцяло нови системи за циркулация и за почистване и отопление на водата, нова вентилация и климатизация. Ще бъдат монтирани соларни панели, които ще подпомагат осигуряването на необходимата температура на водата в басейните.

Плувният басейн ще разполага и с трибуни за зрители - общо 400 места, разположени на две нива.

infoz autor Венета Асенова | www.infoz.bgbarcelona stoichkov stara zagora

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров: Милиони левове на Общината са несправедливо и нелогично блокирани

Заместник-кметът на Община Мъглиж д-р Душо Гавазов говори за състоянието на пътищата в общината и проблема с шосето до село Селце

Разказ за дейността на Спасителния център за диви животни на "Зелени Балкани" в Стара Загора

stara zagora eu grad sport
Мини Марица-изток ЕАД