Най-добрата в света състезателка по ушу Дария Тарасова пристига в Стара Загора

Зрителите на Европейското първенство по ушу, което ще се проведе в Стара Загора, ще имат уникалния шанс да наблюдават висшата техника на най-добрата в света състезателка Дария Тарасова от Русия. Тя ще ръководи националния отбор по ушу на Русия и ще участва и в атрактивна демонстрация.

Дария Тарасова пристига в Стара ЗагораМладата дама респектира не само с красотата си, но и с впечатляващи движения срещу невидимия противник. Дария Тарасова е 3-кратен световен и 5-кратен европейски шампион. Неизброими са победите й в националните първенства на Русия.

За домакин на Европейското първенство по ушу, което се провежда за първи път в България, е избрана Стара Загора. Престижното спортно събитие ще се състои от 16 до 22 май 2015 г. в общинската спортна зала "Иван Вазов“. В града ще пристигнат над 700 спортисти, треньори и делегати от 30 държави.

На 17 май - Денят на спорта в Стара Загора ще бъде отбелязана и 30-годишнината на ушу в Европа с грандиозен спектакъл.

infoz autor Венета Асенова, www.infoz.bg

 „България живее в мен - Пътеписи от деца за деца“ - репортаж за създаването на книга с разкази, написани от децата от 3-ти В клас на Второ основно училище „Петко Славейков“ - Стара Загора, с класен ръководител Соня Рачева

zlatnata lipa
Мини Марица-изток ЕАД