Най-добрата в света състезателка по ушу Дария Тарасова пристига в Стара Загора

Зрителите на Европейското първенство по ушу, което ще се проведе в Стара Загора, ще имат уникалния шанс да наблюдават висшата техника на най-добрата в света състезателка Дария Тарасова от Русия. Тя ще ръководи националния отбор по ушу на Русия и ще участва и в атрактивна демонстрация.

Дария Тарасова пристига в Стара ЗагораМладата дама респектира не само с красотата си, но и с впечатляващи движения срещу невидимия противник. Дария Тарасова е 3-кратен световен и 5-кратен европейски шампион. Неизброими са победите й в националните първенства на Русия.

За домакин на Европейското първенство по ушу, което се провежда за първи път в България, е избрана Стара Загора. Престижното спортно събитие ще се състои от 16 до 22 май 2015 г. в общинската спортна зала "Иван Вазов“. В града ще пристигнат над 700 спортисти, треньори и делегати от 30 държави.

На 17 май - Денят на спорта в Стара Загора ще бъде отбелязана и 30-годишнината на ушу в Европа с грандиозен спектакъл.

infoz autor Венета Асенова, www.infoz.bg

 

Светът

Над 73% е подкрепата на предложените в Русия конституционни реформи, показват междинни резултати от обработени 27% от избирателните секции. Руснаците гласуваха на референдум за промени на 22 члена в Конституцията на Руската федерация. Една от важните поправки дава на президента Владимир Путин възможност да управлява страната до 2036 г.

* * *
Германският автомобилостроител Фолксваген (Volkswagen) се отказва от плановете да построи нов завод в Турция. Решението е взето след срива в световното търсене на автомобили, причинено от коронавирусната криза, посочва компанията

* * *
Полицията в китайския специален административен район Хонконг съобщи, че е арестувала най-малко 180 души, като 7 са задържани по силата на новия китайски закон за националната сигурност. Арестите са извършени, след като хиляди жители на бившата британска колония пренебрегнаха забраната и се събраха на демонстрация срещу закон в сферата на сигурността. Властите в Китай предупредиха, че призивите за отцепване ще бъдат наказвани

* * *
Държавният секретар на САЩ Майк Помпейо прикани Турция да не превръща в джамия бившата базилика „Света София“ в Истанбул, която сега е музей. В древната базилика от 6-и век са коронясвани византийските императори, но е станала джамия през 15-и век след превземането на Константинопол от турците през 1453 г.

Най-четеното от последните дни