Пътната обстановка в община Стара Загора е нормална

Пътищата в община Стара Загора са проходими и се почистват регулярно, съобщи оперативният дежурен в кметската администрация. 4 специализирани автомобила се грижат за общинската пътна мрежа.

Пет снегорина от 5 часа сутринта на 3 януари почистват улиците в Стара Загора, увериха от фирма "Зауба".

Снежна Стара ЗагораСъдействие е поискано от кметовете на селата Малка Верея, Остра могила, Дълбоки и Оряховица и снегопочистващата техника е изпратена, казаха още от Община Стара Загора.

Около 20 машини на фирма "Ес Би Ес" са ангажирани в поддръжката на част от областната пътна мрежа. Всички участъци са обработени и опесъчени и са проходими при зимни условия.

На проходите Шипка и Хаинбоаз вали сняг. Пътищата са заледени и обработени. Температурата на Шипка е минус 12 градуса, а на Хаинбоаз – минус 10. Видимостта е добра. Движението е без ограничения за автомобили до 10 тона.

Температурите в областта са от минус 8 до минус 4 градуса. Продължава да вали слаб сняг в област Стара Загора. Снежната покривка е от 1 до 5 см.

Няма сигнали за нарушено електроподаване. Водата в язовирите е в нормални граници, съобщиха и от пресцентъра на Областна управа Стара Загора.

infoz autor www.infoz.bg

Теми:

Светът

Президентът на Франция Еманюел Макрон назначи 55-годишният Жан Кастекс за министър-председател на мястото на Едуар Филип и му възложи да състави ново правителство. Кастекс е познат като високопоставен служител от администрацията и десен кмет на малкия град Прад. Кастекс поема премиерския пост от Едуар Филип, които връчи днес оставката на своето правителство на президента Макрон

* * *
Официално е поставено началото на строителството на големия инвестиционен проект „Елиникон“ на мястото на бившото летище на Атина в южната част на гръцката столица. Lamda Development е инвеститор в проекта и планира да превърне крайбрежния терен в комплекс от луксозни жилища, хотели, яхтено пристанище и казино на обща стойност от около 8 млрд. евро. За завършването на проекта може да са необходими до 10 години

Най-четеното от последните дни