Ограничава се движението на товарни коли над 12 тона през Хаинбоаз

Извънредно заседание на Областния кризисен щаб под ръководството на областния управител на Стара Загора инж. Георги Ранов се проведе вечерта на 3 януари. На срещата беше обсъдена усложнената заради снеговалежите и ниските температури пътна обстановка в Старозагорска област.

Кризисен щабПрисъстваха зам.-областният управител Маноил Манев, представители на Областно пътно управление, ОД на ВМР, Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" и на снегопочистващите фирми.

Около 20 са катастрофите, които са станали днес на магистрала „Тракия”. Повечето от тях са заради несъобразена със зимната пътна обстановка скорост. Няма убити и тежко пострадали. Няма закъсали на пътя автомобили.

На магистрала „Марица” обработването с гребла и сол продължава и в момента. На двете магистрали в участъците, които са в Старозагорска област, работят общо 14 нови 4-осни машини.

СнеговалежПоради продължаващия обилен снеговалеж на заседанието бе взето решение да се ограничи движението на тежкотоварни автомобили над 12 тона по главен път I-5 от Стара Загора - Змейово - Ягода - Тулово - Мъглиж. Ограничението важи и за Прохода на Републиката след съгласуване с ръководството на Областно пътно управление-Велико Търново. Тежкотоварните автомобили ще бъдат насочвани към площадката на летище Стара Загора. Ограничението засега ще важи до 8 часа сутринта на 4 януари.

Като цяло пътно-транспортната обстановка в Старозагорска област е спокойна. Проходът Шипка е отворен за автомобили до 12 тона при зимни условия.

В края на заседанието инж. Ранов призова водачите на автомобили да бъдат отговорни на пътя, да спазват правилата за движение и да се съобразяват с усложнената зимна обстановка.

infoz autor www.infoz.bg (по информация на Областна управа Стара Загора)barcelona stoichkov stara zagora

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров: Милиони левове на Общината са несправедливо и нелогично блокирани

Заместник-кметът на Община Мъглиж д-р Душо Гавазов говори за състоянието на пътищата в общината и проблема с шосето до село Селце

Разказ за дейността на Спасителния център за диви животни на "Зелени Балкани" в Стара Загора

stara zagora eu grad sport
Мини Марица-изток ЕАД

На подобна тема

Честит Ден на миньора!

Уважаеми работещи в „Мини Марица-изток” ЕАД, честит Ден на миньора! Благодарение на добрата екипна работа и постигнатите резултати посрещаме празника с удовлетворение и самочувствие. Изправени пред настоящите и бъдещите предизвикателства, да останем верни на принципите си и с оптимизъм да вървим заедно напред, гарантирайки енергийната независимост и националната сигурност. С благодарност за Вашия професионален принос и с пожелания за здраве и благополучие. Андон Андонов - Изпълнителен директор