В близо 60 жилищни блока в област Стара Загора започва саниране

137 е броят на регистрираните към 14 януари 2016 г. сдружения на собственици по Националната програма за енергийна ефективност за саниране на многофамилни жилищни сгради в Старозагорска област. Най-много са те в община Стара Загора – 91 и в община Казанлък - 26.

Броят на сключените тристранни договори между кметовете на общини, областния управител и Българската банка за развитие е 107. На първо място отново е община Стара Загора със 71, а след нея е Казанлък с 19.

За 59 жилищни сгради от областта са стартирали дейностите по саниране с изготвянето на проекти и другата необходима документация. Предстои в най-скоро време да започнат и строително-монтажните работи в тях.

В понеделник, 18 януари, областният управител инж. Георги Ранов ще присъства в София на среща, организирана от Министерството на регионалното развитие и благоустройството, на която ще бъдат обсъдени последните промени в методическите указания за работа по Националната програма за енергийна ефективност и ще бъдат дадени нови насоки за работата по нея, съобщиха от пресцентъра на Областна управа - Стара Загора. На срещата в НДК ще бъдат разисквани и възможностите за финансиране на мерки по енергийна ефективност по Оперативна програма „Региони в растеж 2014 – 2020”.

Саниране на жилища

infoz autor www.infoz.bg

На подобна тема