Откъси от световноизвестни мюзикъли на сцената на Държавна опера - Стара Загора

Държавна опера - Стара Загора ще представи новото издание на спектакъла Фантомите на мюзикъла на 22 април 2015 г. Гласовете на джаз певиците Милица Гладнишка и Весела Морова звучат в този концерт преди или след изпълнение на детски хор, на ярките солисти на операта Русалина Мочукова, Деси Стефанова, Марк Фаулър и др., на младата надежда на оперетата Велин Михайлов*.

В програмата ще чуете откъси от мюзикълите „Магьосникът от Оз“, „Котки“, „Кабаре“, „Чикаго“, „Уестсайдска история“, „Фантомът на операта“ и др., съобщиха от пресцентъра на Операта.

Няма как да не участват и откъси от мюзикълите на Любомир Денев – „Законът на джунглата“ и „Алис“! Маестро Денев е диригент на концерта и в един от номерата в програмата ще акомпанира на пианото на Милица Гладнишка в суперизвестен хит.

Хореографията е още по-раздвижена и динамична от предишните представления на Фантомите и отново е дело на Ромина Славова. В творческия екип на новите Фантоми се включи и Златна Михайлова, която консултира сценичното облекло, грим, прически и реквизит. Сценографията е дело на покойния главен художник на Операта Борис Стойнов. Направена е за премиерата на Фантомите на празника на Стара Загора – 5 октомври 2013 г.

Velin Mihailov*Велин Михайлов е студент в Националната музикална академия „Панчо Владигеров“, неговият дядо Георги Сотиров е част от златното поколение певци в Музикално драматичния театър „Константин Кисимов“ във Велико Търново. Велин участва в детския мюзикъл „Котаракът Шарл“ на сцената на Националния музикален театър „Стефан Македонски“ в края на мг. Иначе много хора го помнят като най-малкият и атрактивен участник в шоуто „Като лъвовете“ с водещ Ники Априлов. В концерта Фантомите на мюзикъла на 22 април Велин Михайлов ще изпее и танцува в знаменитото парче „Мистър Мистофелис“ от мюзикъла „Котки“ на Андрю Лойд Уебър .

infoz autor www.infoz.bg

Светът

Цената на петрола се срина. Икономическата блокада заради коронавируса и търговската война между Русия и Саудитска Арабия доведоха до свиване на търсенето и многократно увеличение на предлагането. Фючърсите в Лондон поевтиняха с 12,7% до най-ниско ниво от март 2002 г., а в Ню Йорк лекият американски суров петрол падна под 20 долара за барел

* * *
Унгарският премиер Виктор Орбан получи правото да управлява страната с укази, което поставя страната единствено под неговото командване. Парламентът на Унгария одобри правото на Орбан да "прескача" институцията за вземането на всички важни решения. Конституционният съд, в който Орбан има доверени лица, ще бъде основният орган, който ще може да перазглежда тези решения. Правителствата по целия свят поемат извънредни правомощия, за да се борят с коронавируса, блокирайки всички аспекти на ежедневния живот и затваряйки граници, на малко кабинети си позволяват подобни действия без да сложат крайна дата

 

Най-четеното от последните дни