Откъси от световноизвестни мюзикъли на сцената на Държавна опера - Стара Загора

Държавна опера - Стара Загора ще представи новото издание на спектакъла Фантомите на мюзикъла на 22 април 2015 г. Гласовете на джаз певиците Милица Гладнишка и Весела Морова звучат в този концерт преди или след изпълнение на детски хор, на ярките солисти на операта Русалина Мочукова, Деси Стефанова, Марк Фаулър и др., на младата надежда на оперетата Велин Михайлов*.

В програмата ще чуете откъси от мюзикълите „Магьосникът от Оз“, „Котки“, „Кабаре“, „Чикаго“, „Уестсайдска история“, „Фантомът на операта“ и др., съобщиха от пресцентъра на Операта.

Няма как да не участват и откъси от мюзикълите на Любомир Денев – „Законът на джунглата“ и „Алис“! Маестро Денев е диригент на концерта и в един от номерата в програмата ще акомпанира на пианото на Милица Гладнишка в суперизвестен хит.

Хореографията е още по-раздвижена и динамична от предишните представления на Фантомите и отново е дело на Ромина Славова. В творческия екип на новите Фантоми се включи и Златна Михайлова, която консултира сценичното облекло, грим, прически и реквизит. Сценографията е дело на покойния главен художник на Операта Борис Стойнов. Направена е за премиерата на Фантомите на празника на Стара Загора – 5 октомври 2013 г.

Velin Mihailov*Велин Михайлов е студент в Националната музикална академия „Панчо Владигеров“, неговият дядо Георги Сотиров е част от златното поколение певци в Музикално драматичния театър „Константин Кисимов“ във Велико Търново. Велин участва в детския мюзикъл „Котаракът Шарл“ на сцената на Националния музикален театър „Стефан Македонски“ в края на мг. Иначе много хора го помнят като най-малкият и атрактивен участник в шоуто „Като лъвовете“ с водещ Ники Априлов. В концерта Фантомите на мюзикъла на 22 април Велин Михайлов ще изпее и танцува в знаменитото парче „Мистър Мистофелис“ от мюзикъла „Котки“ на Андрю Лойд Уебър .

infoz autor www.infoz.bg