Ситуацията в област Стара Загора се нормализира след падналия сняг

През последното денонощие няма регистрирани леки и тежки пътно-транспортни произшествия. Всички закъсали през нощта коли са освободени от снежните преспи.

Информацията беше обобщена по време на заседание на Областния кризисен щаб. Електрозахранването в цялата област е възстановено още снощи към 19 часа.

sniag 0401 1 copyЗатворени остават пътищата Мъглиж - Николаево, Зимница - Ветрен и Дунавци - Шипка - Шейново. В момента там работят почистващите фирми и се очаква в най-кратки срокове те да бъдат отворени, съобщиха от пресцентъра на Областна управа - Стара Загора.

Проходите са почистени и проходими при зимни условия. Няма ограничение за движението на тежкотоварни автомобили на прохода Хаинбоаз. На прохода Шипка е ограничено движението на тежкотоварни автомобили над 10 т. 

Магистралите „Тракия” и „Марица” в участъците им в Старозагорска област са почистени и обработени.

От няколко хижи в региона вчера блокирани от снега туристи са подали сигнали на телефон 112. Всички са освободени и прибрани. Спасени са и двама туристи, които тръгнали пеша от Борущица към Радунци.

Вчера на гара Змейово имаше спрян влак заради проблеми по подбалканската жп линия. Беше създадена организация за извозването на пътниците с автобус.

От институциите отново призовават шофьорите да бъдат внимателни на пътя и да се съобразяват със зимната обстановка.

stara zagora snyag 17 01 2016 01

stara zagora snyag 17 01 2016 01

stara zagora snyag 17 01 2016 01

infoz autor www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24