Ситуацията в област Стара Загора се нормализира след падналия сняг

През последното денонощие няма регистрирани леки и тежки пътно-транспортни произшествия. Всички закъсали през нощта коли са освободени от снежните преспи.

Информацията беше обобщена по време на заседание на Областния кризисен щаб. Електрозахранването в цялата област е възстановено още снощи към 19 часа.

sniag 0401 1 copyЗатворени остават пътищата Мъглиж - Николаево, Зимница - Ветрен и Дунавци - Шипка - Шейново. В момента там работят почистващите фирми и се очаква в най-кратки срокове те да бъдат отворени, съобщиха от пресцентъра на Областна управа - Стара Загора.

Проходите са почистени и проходими при зимни условия. Няма ограничение за движението на тежкотоварни автомобили на прохода Хаинбоаз. На прохода Шипка е ограничено движението на тежкотоварни автомобили над 10 т. 

Магистралите „Тракия” и „Марица” в участъците им в Старозагорска област са почистени и обработени.

От няколко хижи в региона вчера блокирани от снега туристи са подали сигнали на телефон 112. Всички са освободени и прибрани. Спасени са и двама туристи, които тръгнали пеша от Борущица към Радунци.

Вчера на гара Змейово имаше спрян влак заради проблеми по подбалканската жп линия. Беше създадена организация за извозването на пътниците с автобус.

От институциите отново призовават шофьорите да бъдат внимателни на пътя и да се съобразяват със зимната обстановка.

stara zagora snyag 17 01 2016 01

stara zagora snyag 17 01 2016 01

stara zagora snyag 17 01 2016 01

infoz autor www.infoz.bg