Недялко Йорданов ще гостува на "Четяща Стара Загора"

На 22 април 2015 г. (сряда) от 10:00 ч. в залата на Регионална библиотека „Захарий Княжески” ще се състои представянето на участниците в „Приключения опасни...” – конкурс за адаптация и сценично представяне на фрагменти от творчеството на Недялко Йорданов за деца. Събитието се осъществява по повод 75-годишнината на твореца с подкрепата на Община Стара Загора.

Заявилите участие деца са от целодневни градини, училища и театрални формации от община Стара Загора и са разпределени в три възрастови групи. Жури в състав: председател Недялко Йорданов, Мария Донева – поет и драматург от Драматичен театър „Гео Милев” – Стара Загора и Таня Георгиева – актьор от Държавен куклен театър – Стара Загора, ще оцени младите актьори.

На 23 април 2015 г. (четвъртък) в стая 203 на Община Стара Загора Недялко Йорданов ще участва в откриването на Маратона на четенето 2015 с представители на общинската администрация, на културни и образователни институти и с гостите на маратона – детската авторка Т. Яна Якова и Румяна Пенчева от Националния литературен музей.

Почитателите на поета могат да се срещнат с него в 10:30 часа на Хепънинга на книгите и четенето пред книжарница „Хеликон”, съобщиха от Регионална библиотека "Захарий Княжески" - Стара Загора.

infoz autor www.infoz.bg

На подобна тема