Нараства броят на бежанците, преминаващи незаконно през област Стара Загора

Броят на незаконно преминаващите бежанците през региона на Стара Загора се увеличава и този факт е обезпокоителен. Това съобщи областният управител Георги Ранов след заседание на Областния съвет по сигурност, на което са набелязани конкретни мерки, за да се гарантира спокойствието на населението и опазването на обществения ред.

На територията на областта има обекти от национално значение и тяхната защита е от първостепенна важност, каза още Георги Ранов. Повечето от бежанците преминават транзитно през Старозагорска област и най-често крайната им цел е Германия.

Георги Ранов - Иван Чолаков georgi ranov bezhanci stara zagoraПрез 2014 г. в област Стара Загора с хуманитарен статут са регистрирани 237 чужденци, а с бежански статут - 554 души. 35 са установените незаконно преминаващи през територията на региона, съобщи директорът на ОДМВР старши комисар Иван Чолаков. От началото на 2015 г. до момента чужденците с хуманитарен статут са 12, а с бежански - 208. Незаконните бежанци, които транзитно са преминали през региона, са 46.

Последният случай на нелегално преминали границата и установени в Старозагорска област, е от 15 април. Товарен автомобил "Форд" с хасковска регистрация спукал гума на автомагистрала "Тракия" в района на Чирпан и се е ударил странично в мантинелата. Шофьорът е избягал, като е изоставил 17-те бежанци - 16 мъже и една жена. Всички са настанени в бежанския лагер в Болярово. В последствие служителите на Областната дирекция на МВР-Стара Загора откриха шофьора на товарния автомобил, в който са превозвани емигрантите. Той е на 26 години от Харманли. По случая е образувано досъдебно производство.

В заключение старши комисар Чолаков заяви, че към настоящия момент Старозагорска област е спокойна по отношение на проблема с бежанците.

infoz autor Венета Асенова, www.infoz.bgbarcelona stoichkov stara zagora

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров: Милиони левове на Общината са несправедливо и нелогично блокирани

Заместник-кметът на Община Мъглиж д-р Душо Гавазов говори за състоянието на пътищата в общината и проблема с шосето до село Селце

Разказ за дейността на Спасителния център за диви животни на "Зелени Балкани" в Стара Загора

stara zagora eu grad sport
Мини Марица-изток ЕАД

Най-четеното от последните дни

На подобна тема

Честит Ден на миньора!

Уважаеми работещи в „Мини Марица-изток” ЕАД, честит Ден на миньора! Благодарение на добрата екипна работа и постигнатите резултати посрещаме празника с удовлетворение и самочувствие. Изправени пред настоящите и бъдещите предизвикателства, да останем верни на принципите си и с оптимизъм да вървим заедно напред, гарантирайки енергийната независимост и националната сигурност. С благодарност за Вашия професионален принос и с пожелания за здраве и благополучие. Андон Андонов - Изпълнителен директор