Евродепутати посетиха "Мини Марица-изток" ЕАД

Евродепутатите Ева Паунова и Владимир Уручев проведоха работна среща с ръководството „Мини Марица-изток“ ЕАД. Те са първите представители на Европейския парламент, които посещават рудниците на най-голямото дружество за открит въгледобив в страната.

Дейността на компанията бе представена от изпълнителния директор Андон Андонов, зам.-изпълнителния директор Димитър Чолаков и члена на Борда на директорите Николай Диков. По време на срещата бяха обсъдени възможностите, които съществуват за държавното дружество да получи достъп до еврофинансиране. Коментирани бяха и добрите европейски практики и примери в сферата на енергийния сектор.

Депутатите посетиха пуснатия в експлоатация преди два месеца нов претоварач BS 2000, № 112 и работната площадка, върху която за първи път от 9 години насам се изгражда нов компактен роторен багер K 400.1 PZ 20363.

„Мини Марица-изток” ЕАД е дружеството, разработващо по открит способ най-голямото находище на въглища на територията на Република България от 1952 година и е един от най-големите работодатели в страната с пряко заети над 7300 човека. Повече от 63 години е гарант за енергийната независимост, като добива лигнитите от източномаришкото находище. Добиваните въглища са основната суровина за производство на близо 40% от електрическата енергия в страната от четири топлоелектрически централи.

Евродепутатите Ева Паунова и Владимир Уручев посетиха Мини Марица-изток

infoz autor www.infoz.bg (Снимки: пресцентъра на "Мини Марица-изток")barcelona stoichkov stara zagora

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров: Милиони левове на Общината са несправедливо и нелогично блокирани

Заместник-кметът на Община Мъглиж д-р Душо Гавазов говори за състоянието на пътищата в общината и проблема с шосето до село Селце

Разказ за дейността на Спасителния център за диви животни на "Зелени Балкани" в Стара Загора

stara zagora eu grad sport
Мини Марица-изток ЕАД

На подобна тема

Честит Ден на миньора!

Уважаеми работещи в „Мини Марица-изток” ЕАД, честит Ден на миньора! Благодарение на добрата екипна работа и постигнатите резултати посрещаме празника с удовлетворение и самочувствие. Изправени пред настоящите и бъдещите предизвикателства, да останем верни на принципите си и с оптимизъм да вървим заедно напред, гарантирайки енергийната независимост и националната сигурност. С благодарност за Вашия професионален принос и с пожелания за здраве и благополучие. Андон Андонов - Изпълнителен директор