Евродепутати посетиха "Мини Марица-изток" ЕАД

Евродепутатите Ева Паунова и Владимир Уручев проведоха работна среща с ръководството „Мини Марица-изток“ ЕАД. Те са първите представители на Европейския парламент, които посещават рудниците на най-голямото дружество за открит въгледобив в страната.

Дейността на компанията бе представена от изпълнителния директор Андон Андонов, зам.-изпълнителния директор Димитър Чолаков и члена на Борда на директорите Николай Диков. По време на срещата бяха обсъдени възможностите, които съществуват за държавното дружество да получи достъп до еврофинансиране. Коментирани бяха и добрите европейски практики и примери в сферата на енергийния сектор.

Депутатите посетиха пуснатия в експлоатация преди два месеца нов претоварач BS 2000, № 112 и работната площадка, върху която за първи път от 9 години насам се изгражда нов компактен роторен багер K 400.1 PZ 20363.

„Мини Марица-изток” ЕАД е дружеството, разработващо по открит способ най-голямото находище на въглища на територията на Република България от 1952 година и е един от най-големите работодатели в страната с пряко заети над 7300 човека. Повече от 63 години е гарант за енергийната независимост, като добива лигнитите от източномаришкото находище. Добиваните въглища са основната суровина за производство на близо 40% от електрическата енергия в страната от четири топлоелектрически централи.

Евродепутатите Ева Паунова и Владимир Уручев посетиха Мини Марица-изток

infoz autor www.infoz.bg (Снимки: пресцентъра на "Мини Марица-изток")

Можете да следите съдържанието на сайта чрез нашите социални канали:


Telegram каналКанала ни в Telegram

Х каналЕмисията в Х

facebook канал навини Стара ЗагораСтраницата ни във Facebook

viber Стара ЗагораКанала ни във Viber

 

На подобна тема