„Мини Марица-изток“ ЕАД подкрепя каузите на „Зонта клуб – Стара Загора“

Благодарствена грамота получи изпълнителният директор на „Мини Марица-изток” ЕАД Андон Андонов от Зонта клуб – Стара Загора. Президентът на клуба Ваня Михайлова благодари на мениджърския екип на най-голямото въгледобивно дружество в страната за традиционната вече подкрепа за каузите на организацията.

„Спортът срещу насилието” е мотото на кампанията, която получи подкрепата и съдействието от страна на „Мини Марица-изток” ЕАД тази година. В началото на месец ноември за децата от Раднево бе организиран специален спортен празник. Съвместно с прабългарската школа по оцеляване „Бага – тур”, която също се присъедини към проекта, повече от два часа деца на различна възраст се надпреварваха в древни състезания в градския парк в Раднево. Стрелба с лък, яздене на кон, въртене на бич, двубои с лъкове и мечове бяха забавленията, които ръководителят на школата, багатур Явор Гънчев, води умело в слънчевия ден.

С тази проява старозагорският Зонта клуб за първи път излиза извън областния град. Тя е част от проекта на неправителствената организация, който се казва „Спортът срещу насилието”. „Темата е важна, защото със съжаление трябва да признаем, че насилието е навсякъде около нас. Реализираме този проект, защото вярваме, че чрез спорта ще възпитаме у младите хора толерантност и добри отношения. Щастливи сме, че Мини „Марица-изток” подкрепиха финансово идеята ни, за което им благодарим от сърце” - каза председателката на Зонта клуб – Стара Загора, Ваня Михайлова.

Тя припомни, че освен по този проект, 25-те дами от неправителствената организация работят и по още един, свързан с младите таланти. Той се казва „С любов към бъдещето на България” и подкрепя талантливите младежи в областите на науката, изкуството и спорта. До момента са раздадени 8 стипендии по 1000 лв. – всяка на даровити ученици от Стара Загора.

Радка Богданова, Андон Андонов, Ваня Михайлова, Надежда Николова

Радка Богданова, Андон Андонов, Ваня Михайлова, Надежда Николова

infoz autor www.infoz.bg (по информация на пресцентъра на "Мини Марица-изток" ЕАД)barcelona stoichkov stara zagora

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров: Милиони левове на Общината са несправедливо и нелогично блокирани

Заместник-кметът на Община Мъглиж д-р Душо Гавазов говори за състоянието на пътищата в общината и проблема с шосето до село Селце

Разказ за дейността на Спасителния център за диви животни на "Зелени Балкани" в Стара Загора

stara zagora eu grad sport
Мини Марица-изток ЕАД

Честит Ден на миньора!

Уважаеми работещи в „Мини Марица-изток” ЕАД, честит Ден на миньора! Благодарение на добрата екипна работа и постигнатите резултати посрещаме празника с удовлетворение и самочувствие. Изправени пред настоящите и бъдещите предизвикателства, да останем верни на принципите си и с оптимизъм да вървим заедно напред, гарантирайки енергийната независимост и националната сигурност. С благодарност за Вашия професионален принос и с пожелания за здраве и благополучие. Андон Андонов - Изпълнителен директор