„Мини Марица-изток“ ЕАД подкрепя каузите на „Зонта клуб – Стара Загора“

Благодарствена грамота получи изпълнителният директор на „Мини Марица-изток” ЕАД Андон Андонов от Зонта клуб – Стара Загора. Президентът на клуба Ваня Михайлова благодари на мениджърския екип на най-голямото въгледобивно дружество в страната за традиционната вече подкрепа за каузите на организацията.

„Спортът срещу насилието” е мотото на кампанията, която получи подкрепата и съдействието от страна на „Мини Марица-изток” ЕАД тази година. В началото на месец ноември за децата от Раднево бе организиран специален спортен празник. Съвместно с прабългарската школа по оцеляване „Бага – тур”, която също се присъедини към проекта, повече от два часа деца на различна възраст се надпреварваха в древни състезания в градския парк в Раднево. Стрелба с лък, яздене на кон, въртене на бич, двубои с лъкове и мечове бяха забавленията, които ръководителят на школата, багатур Явор Гънчев, води умело в слънчевия ден.

С тази проява старозагорският Зонта клуб за първи път излиза извън областния град. Тя е част от проекта на неправителствената организация, който се казва „Спортът срещу насилието”. „Темата е важна, защото със съжаление трябва да признаем, че насилието е навсякъде около нас. Реализираме този проект, защото вярваме, че чрез спорта ще възпитаме у младите хора толерантност и добри отношения. Щастливи сме, че Мини „Марица-изток” подкрепиха финансово идеята ни, за което им благодарим от сърце” - каза председателката на Зонта клуб – Стара Загора, Ваня Михайлова.

Тя припомни, че освен по този проект, 25-те дами от неправителствената организация работят и по още един, свързан с младите таланти. Той се казва „С любов към бъдещето на България” и подкрепя талантливите младежи в областите на науката, изкуството и спорта. До момента са раздадени 8 стипендии по 1000 лв. – всяка на даровити ученици от Стара Загора.

Радка Богданова, Андон Андонов, Ваня Михайлова, Надежда Николова

Радка Богданова, Андон Андонов, Ваня Михайлова, Надежда Николова

infoz autor www.infoz.bg (по информация на пресцентъра на "Мини Марица-изток" ЕАД)

Светът

Над 73% е подкрепата на предложените в Русия конституционни реформи, показват междинни резултати от обработени 27% от избирателните секции. Руснаците гласуваха на референдум за промени на 22 члена в Конституцията на Руската федерация. Една от важните поправки дава на президента Владимир Путин възможност да управлява страната до 2036 г.

* * *
Германският автомобилостроител Фолксваген (Volkswagen) се отказва от плановете да построи нов завод в Турция. Решението е взето след срива в световното търсене на автомобили, причинено от коронавирусната криза, посочва компанията

* * *
Полицията в китайския специален административен район Хонконг съобщи, че е арестувала най-малко 180 души, като 7 са задържани по силата на новия китайски закон за националната сигурност. Арестите са извършени, след като хиляди жители на бившата британска колония пренебрегнаха забраната и се събраха на демонстрация срещу закон в сферата на сигурността. Властите в Китай предупредиха, че призивите за отцепване ще бъдат наказвани

* * *
Държавният секретар на САЩ Майк Помпейо прикани Турция да не превръща в джамия бившата базилика „Света София“ в Истанбул, която сега е музей. В древната базилика от 6-и век са коронясвани византийските императори, но е станала джамия през 15-и век след превземането на Константинопол от турците през 1453 г.

Най-четеното от последните дни