Раднево получава 5,5 млн. лева за водния цикъл на града

Министърът на околната среда и водите Ивелина Василева и кметът на Раднево Теньо Тенев подписаха договор, с който министерството предоставя на общината близо 5,5 млн. лв. за довършване на водния цикъл на града. Радвам се, че с общи усилия успяхме да спасим този високорисков проект.

"Остава да довършим пречиствателната станция за отпадъчни води и с радост ще дойда да открием обекта към края на септември, както е обещал изпълнителя" - каза министър Василева.

Ивелина Василева и Теньо ТеневОбщият размер на инвестицията е 37,54 млн. лв., като стойността на първата фаза е 30,1 млн. лв. Без подкрепата на Министерството на околната среда и водите и осигурените от новата оперативна програма "Околна среда" близо 5,5 млн. лв., общината трябваше да ги извади от бюджета си. При евентуален провал в завършването на проекта общината трябваше да възстанови парите и за първата фаза на водния цикъл.

По интегрирания воден проект на Раднево към момента са изградени канализационна мрежа с дължина 17,23 км и 16,84 км водопроводна мрежа. Чрез новата ВиК инфраструктура се подобрява качеството на предоставяните услуги за водоснабдяване, отвеждане и пречистване на отпадъчните води на над 1500 души. Очакваното обслужвано население от новата пречиствателна станция е над 13 140 жители.

В Раднево има пречиствателна станция за отпадъчни води, изградена през 60 - 70-те години на миналия век. Реконструкцията и модернизацията ѝ са били нецелесъобразни. След изграждането на новата пречиствателна станция тя ще спре да функционира.

infoz autor www.infoz.bgbarcelona stoichkov stara zagora

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров: Милиони левове на Общината са несправедливо и нелогично блокирани

Заместник-кметът на Община Мъглиж д-р Душо Гавазов говори за състоянието на пътищата в общината и проблема с шосето до село Селце

Разказ за дейността на Спасителния център за диви животни на "Зелени Балкани" в Стара Загора

stara zagora eu grad sport
Мини Марица-изток ЕАД

На подобна тема

Честит Ден на миньора!

Уважаеми работещи в „Мини Марица-изток” ЕАД, честит Ден на миньора! Благодарение на добрата екипна работа и постигнатите резултати посрещаме празника с удовлетворение и самочувствие. Изправени пред настоящите и бъдещите предизвикателства, да останем верни на принципите си и с оптимизъм да вървим заедно напред, гарантирайки енергийната независимост и националната сигурност. С благодарност за Вашия професионален принос и с пожелания за здраве и благополучие. Андон Андонов - Изпълнителен директор