Раднево получава 5,5 млн. лева за водния цикъл на града

Министърът на околната среда и водите Ивелина Василева и кметът на Раднево Теньо Тенев подписаха договор, с който министерството предоставя на общината близо 5,5 млн. лв. за довършване на водния цикъл на града. Радвам се, че с общи усилия успяхме да спасим този високорисков проект.

"Остава да довършим пречиствателната станция за отпадъчни води и с радост ще дойда да открием обекта към края на септември, както е обещал изпълнителя" - каза министър Василева.

Ивелина Василева и Теньо ТеневОбщият размер на инвестицията е 37,54 млн. лв., като стойността на първата фаза е 30,1 млн. лв. Без подкрепата на Министерството на околната среда и водите и осигурените от новата оперативна програма "Околна среда" близо 5,5 млн. лв., общината трябваше да ги извади от бюджета си. При евентуален провал в завършването на проекта общината трябваше да възстанови парите и за първата фаза на водния цикъл.

По интегрирания воден проект на Раднево към момента са изградени канализационна мрежа с дължина 17,23 км и 16,84 км водопроводна мрежа. Чрез новата ВиК инфраструктура се подобрява качеството на предоставяните услуги за водоснабдяване, отвеждане и пречистване на отпадъчните води на над 1500 души. Очакваното обслужвано население от новата пречиствателна станция е над 13 140 жители.

В Раднево има пречиствателна станция за отпадъчни води, изградена през 60 - 70-те години на миналия век. Реконструкцията и модернизацията ѝ са били нецелесъобразни. След изграждането на новата пречиствателна станция тя ще спре да функционира.

infoz autor www.infoz.bgПреди мача

Запис на пресконференцията преди мача на Дрийм тийма на Барселона срещу отбора на Стоичков и приятели на стадион "Берое"

Пеперуда, кацнала на рамото
Премиера на 28 септември, 18 часа, кино "Одеон", София

barcelona stoichkov stara zagora
stara zagora eu grad sport
Мини Марица-изток ЕАД

На подобна тема