КНСБ настоява за 10% увеличение на заплатите в "Мини Марица-изток"

България трябва да се присъедини към страните, които настояват за прегласуване на Регламента на Европейската комисия за големите горивни инсталации, който застрашава националната енергийно система.

Това заяви пред журналисти в "Мини Марица-изток" президентът на КНСБ Пламен Димитров. Той е колегата му от КТ "Подкрепа" Димитър Манолов искат спешна среща през тази седмица с премиера Бойко Борисов и министрите на енергетиката и околната среда и водите Теменужка Петкова и Нено Димов.

"На следващо място това, което ще искаме от премиера, е ускоряване на подготовката на енергийната стратегия на България, която трябва да определи поне две решения - какви нови енергийни мощности ще се изграждат в България, къде и с какви средства? Следващите 15 - 20 години поне, защото толкова са нужни за нова ядрена мощност, трябва да имаме визия за основната мощност "Мини Марица-изток" и ТЕЦ-вете около нея. Те трябва да бъдат развивани" - категоричен е Пламен Димитров.

От КНСБ настояват още за увеличение на цената на въглищата, на първо време от 77 на 81 лева за тон условно гориво, както и за увеличение на фонд работна заплата в "Мини Марица-изток" с 10%, което е 16,3 млн. лв. годишно, защото напрежението сред работещите ескалирало и имало отлив на висококвалифицирани кадри.

mini MI

Венета Асенова | www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24