Народният представител Радостин Танев се срещна с жители на село Сърнево

Народният представител Радостин Танев, заедно с общинския ръководител на ГЕРБ - Раднево д-р Румен Йовчев и с кмета на Общината д-р Теньо Тенев, посетиха най-голямото село в радневско - Сърнево. Направиха се много и забележими за жителите на Сърнево.

Когато работата върви и нещата се случват е различно, така заедно правим селата си добри за живеене, но трябва търпение и труд – не може всичко наведнъж. С тези думи започна разговора кметът на Сърнево Милен Малчев. Той подчерта, че сърневци имат обновен изцяло централен парк, площадно пространство. Изградена е модерна стрийт фитнес зона, комбинирано игрище за баскетбол и волейбол, поставено е осветление и видео наблюдение в центъра. Селото е голямо, уредено, близо е до Раднево, както и до Стара Загора.

radostin tanevСърнево е атрактивно и на пазара за недвижими имоти, но определено най-важната предпоставка за развитието му е инициативността за подобрения, която се вижда“, каза народният представител Радостин Танев, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ - Стара Загора. „Разбира се, че има още какво да се прави. Ясно е, че го има неудобството, когато говорим за разкопаване и ремонти, но само така се случват нещата“, допълни той.

За кметството, пенсионерския клуб и здравната служба също е имало рехабилитация, стана ясно по време на срещата. „Най-голямата ни болка
обаче остава сградата на читалището, за чийто ремонт не може да намерим финансиране, а толкова средства няма как да бъдат отделени от нашия
бюджет“, обобщи кметът на Раднево д-р Тенев. „Над 1 дка е само площта на покрива, компрометиран е и пода в основната зала“, подчерта той. Кметът на Раднево допълни, че в общината се работи активно по европейски програми.

По време на срещата стана дума и за изцяло рехабилитирания път Раднево – Стара Загора, който беше едно от обещанията и важен приоритет на ГЕРБ за региона. Жителите на общината вече минават по обновената отсечка. По думите на жители на селото, толкова мащабни ремонтни дейности не са се извършвали повече от 30 години.

По време на срещата, един от най-възрастните членове на партийната структура в Сърнево – дядо Господин, поздрави младия народен представител и ръководството на общината за доброто отношение към малките населени места.

www.infoz.bg  www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24

На подобна тема