КНСБ организира митинг на миньори и енергетици в Раднево

Миньори и енергетици от организациите на КНСБ в комплекса „Марица изток“ излизат на митинг в защита на работните си места на 28 ноември в Раднево. Това гласи декларация на синдикалните организации в Мини „Марица-изток“ и ТЕЦ „Марица изток 2“.

mini maritsa iztokТя е изпратена до премиера, енергийния министър, ръководствата на двете дружества и кметовете в региона. Причината за протеста е неяснотата около бъдещето на „енергийното сърце“ на България, осигуряващо 45 на сто от електроенергията в страната и работните места в комплекса и региона. Те искат конструктивни мерки в кратък срок, придружени с анализ, които да доведат до реална перспектива за финансова стабилност на двете държавни дружества. Миньори и енергетици настояват още за позиция на държавата за осигуряване бъдещото развитие на Комплекса до изчерпване на въглищните запаси, както и за нова енергийна стратегия с хоризонт 2030 - 2050 г.

В проявата са поканени всички жители на Старозагорска област, както и градоначалниците на всички населени места, които ще бъдат засегнати от закриването на въгледобива в региона.

www.infoz.bg  www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24

На подобна тема