Министърът на енергетиката ще посети Мини Марица-изток ЕАД

Министърът на енергетиката Теменужка Петкова ще посети „Мини Марица-изток” ЕАД

Министърът на енергетиката Теменужка Петкова ще посети „Мини Марица-изток” ЕАД по повод завършването на монтажа и предаването за функционални проби на роторни багери KWK 400 L и KWK 2000 в рудник „Трояново-север”. Събитието ще се състои на 14 ноември, от 10:30 часа, на монтажната площадка на новите багери.

На 20 май 2016 г. „Мини Марица-изток” ЕАД сключи договор за „Проектиране, изработка, доставка, изграждане и пускане в експлоатация на двата роторни багера с консорциум „FAMUR – Българска енергетика”.

Стойността на договора е 25 848 663 евро и се финансира с 50% собствено участие и 50% безвъзмездна помощ от Международен фонд „Козлодуй”, по подписано две години преди това споразумение за замяна на роторни багери, между Европейската банка за възстановяване и развитие и „Мини Марица-изток” ЕАД. Отпускането на безвъзмездна финансова помощ в размер на 15,15 милиона евро за най-голямото въгледобивно предприятие в България, е одобрено на 19 декември 2013 година от Асамблеята на донорите на Международен фонд „Козлодуй”.

Въвеждането в работа на два роторни багера едновременно се извършва за първи път в дългогодишната история на „Мини Марица-изток” ЕАД.

www.infoz.bg  www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24