подписване на договор

С 39 млн. лева се финансират прединвестиционни проучвания във ВиК сектора

Четири договора на обща стойност 38,9 милиона лева за подготовка на регионални прединвестиционни проучвания за ВиК проекти в 14 области, сред които и Стара Загора, са подписани в Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Обединение ЕРА 2015 ще разработи прединвестиционните проекти за областите Стара Загора, Видин, Враца и Перник. Консорциум ДЗЗД РПИП ВиК ще работи в областите Бургас, Сливен и Шумен. Проучванията за областите Пловдив, Кърджали и Ямбол ще бъдат изготвени от Обединение Тракийска вода 2015. ДЗЗД Уотър Дизайн - БКО ще подготви РПИП за водните териториите на областите Варна, Добрич, Силистра и Русе.

В рамките на предвидените дейности избраните изпълнители трябва да подготвят регионални инвестиционни ВиК проекти, формуляри за кандидатстване за европейско финансиране с всички необходими приложения и анализи, както и идейни проекти за линейната ВиК инфраструктура. С тях ВиК операторите в 14-те области ще могат да кандидатстват за финансиране от Оперативна програма Околна среда 2014 - 2020.

infoz autor  www.infoz.bgbarcelona stoichkov stara zagora

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров: Милиони левове на Общината са несправедливо и нелогично блокирани

Заместник-кметът на Община Мъглиж д-р Душо Гавазов говори за състоянието на пътищата в общината и проблема с шосето до село Селце

Разказ за дейността на Спасителния център за диви животни на "Зелени Балкани" в Стара Загора

stara zagora eu grad sport
Мини Марица-изток ЕАД

На подобна тема

Честит Ден на миньора!

Уважаеми работещи в „Мини Марица-изток” ЕАД, честит Ден на миньора! Благодарение на добрата екипна работа и постигнатите резултати посрещаме празника с удовлетворение и самочувствие. Изправени пред настоящите и бъдещите предизвикателства, да останем верни на принципите си и с оптимизъм да вървим заедно напред, гарантирайки енергийната независимост и националната сигурност. С благодарност за Вашия професионален принос и с пожелания за здраве и благополучие. Андон Андонов - Изпълнителен директор