Университетската болница ще покрие с кредит част от задълженията си

Университетската многопрофилна болница за активно лечение „Проф. д-р Стоян Киркович” в Стара Загора ще ползва кредит, за да покрие част от натрупаните задължения, водещи до големи лихви, предлага Министерството на здравеопазването. Идеята е да бъдат изплатени и дълговете на болницата към ЕВН България и след това цените на електроенергията да бъдат предоговорени.

Емил Христов - председател на Общински съвет Стара Загора - emil hristov stara zagoraРазмерът на заема ще бъде обсъден от Съвета на директорите. На 11 май 2015 г. ще се проведе Общо събрание на акционерите на Университетска болница и на предстоящото заседание на Общински съвет - Стара Загора ще бъде определен представител на Общината в качеството й на акционер в болницата. Това съобщи председателят на местния парламент Емил Христов.

Сред акцентите в дневния ред на сесията е даване на мандат за преговори на кмета Живко Тодоров, за придобиване на имот, собственост на Министерството на отбраната. Теренът е 40 дка и се намира южно от новостроящия се парк на мястото на бившите Артилерийски казарми. Обединяването на двата парцела ще доведе до завършен вид на парка.

Ако преговорите с Министерството на отбраната доведат до положителен резултат, паркът ще бъде с обща площ 100 дка. На тези 40 дка ще има възможност да се създадат допълнителни зелени площи и да се изградят още атракции, каза още Емил Христов.

Общинските съветници ще гласуват броят на такситата в Стара Загора да се увеличи с още 50, за да могат таксиметровите служби по-качествено и своевременно да обслужват своите клиенти. Сега таксиметровите автомобили в община Стара Загора са 550.

На заседанието на Общинския съвет на 30 април ще се обсъди и предложение от СОУ „Максим Горки“ за предоставяне на безвъзмездно право на ползване върху сграда, в която да бъдат изградени два културни центъра – китайски към институт „Конфуций“ и руски, със съдействието на Руския културно-информационен център и фонд „Руский мир“.

infoz autor Венета Асенова, www.infoz.bg

Ако намирате тази информация за полезна или интересна, ще сме благодарни ако я споделите с вашите приятели...

На подобна тема