Теленор обнови своята мрежа в Стара Загора

Теленор завърши проекта си за обновяване и модернизация на своята мрежа в Стара Загора и вече предлага услуги за пренос на данни със скорост до 42 Mbit в секунда по технологията HSPA+ на територията на целия град. Значително е подобрено качеството на гласовите услуги и покритието, включително и в сгради и закрити помещения, съобщиха от компанията. Използвани са последните технологични разработки в бранша, които съществено увеличават възможностите и качеството на предоставяните услуги.

Теленор Smart WhiteОбновлението и модернизацията на мрежата на Теленор в Стара Загора бе част от мащабния проект за пълна подмяна и подобрение на съоръженията на оператора в цялата страна, който започна преди година и ще приключи до средата на 2015 г. Целта на проекта е да позволи на компанията да предложи най-добрите услуги за пренос на данни в България, още повече иновативни продукти и услуги, значително по-добро покритие, както и по-висок капацитет на мрежата.

След приключване на проекта мрежата на Теленор ще предлага скорости от до 42 Mbit в секунда във всички населени места с население над 5 000 жители и капацитет от 21 Mbit в секунда в по-малките населени места в цялата страна и ще бъде готова да предложи и 4G услуги по стандарта LTE.

Теленор е водеща телекомуникационна компания с 3,9 милиона активни потребители в България. Към края на 2014 г., услугите на компанията са достъпни за 99,98% от населението и на 99,50% от територията на страната, а UMTS мрежата на Теленор покрива 98,66% от населението на страната. До 4 ноември 2014 г. компанията работи на българския пазар под марката GLOBUL, а от 1 август 2013 г. е част от международната Теленор Груп, която оперира в 13 държави в Европа и Азия, и има над 186 милиона абонати.

infoz autor www.infoz.bg

Ако намирате тази информация за полезна или интересна, ще сме благодарни ако я споделите с вашите приятели...