Голям интерес проявяват старозагорци към благотворителната изложба на икони

До 8 май в Художествена галерия - Стара Загора е изложена благотворителна изложба на икони, нарисувани от децата от Примитрополитското неделно училище „Свети Игнатий Старозагорски“ и Неделното училище при храм "Света Троица".

До момента са откупени 60 на сто от творенията на 57-те деца, на възраст от 3 до 17 години, които посещават Ателието по иконопис към храма. Втора година те събират нужните 30 000 лв. за ремонт на сградата към храма „Света Троица“, в която да се помещават двете неделни училища в Стара Загора.

Изложбата в малката зала на галерията, която се оказа тясна за присъстващите, откри директорът проф. Марин Добрев, след тържествен водосвет, отслужен от свещеници от храма. Той изрази надежда, че много от най-малките зрители, техните родители, баби и дядовци, ще открият в рисунките на децата уроците на вярата.

„Изложбата включва иконографски произведения на децата, които показват тяхното развитие за една година и усъвършенстването им като бъдещи творци на християнско изкуство“ - сподели иконографът Зорница Иванова, ръководител на "Ателието по иконопис". Тя благодари за присъствието на ценители на изкуството, защото това ще направи децата щастливи и ще помогне за популяризирането на тяхната кауза.

По специалната банкова сметка са постъпили 1000 лв. от ТЕЦ "Марица изток 2" ЕАД, които подкрепиха каузата на децата.

Началото на кампанията е поставено с първата изложба на икони, нарисувани от тях през миналата учебна година, от която бяха събрани близо 8000 лв. Според готов архитектурен проект общата сума за изпълнение на проекта е 30 000 лв.

Сметка за дарения:
Банка ДСК Стара Загора
Фонд Църкви и манастири
IBAN: BG84STSA93000005734285
BIG:STSABGSF
За неделното училище при храм „Света Троица“ Стара Загора

Марин Добрев и Иванка Сотирова разглеждат изложбата

infoz autor www.infoz.bg (Снимки: Община Стара Загора)barcelona stoichkov stara zagora

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров: Милиони левове на Общината са несправедливо и нелогично блокирани

Заместник-кметът на Община Мъглиж д-р Душо Гавазов говори за състоянието на пътищата в общината и проблема с шосето до село Селце

Разказ за дейността на Спасителния център за диви животни на "Зелени Балкани" в Стара Загора

stara zagora eu grad sport
Мини Марица-изток ЕАД

Честит Ден на миньора!

Уважаеми работещи в „Мини Марица-изток” ЕАД, честит Ден на миньора! Благодарение на добрата екипна работа и постигнатите резултати посрещаме празника с удовлетворение и самочувствие. Изправени пред настоящите и бъдещите предизвикателства, да останем верни на принципите си и с оптимизъм да вървим заедно напред, гарантирайки енергийната независимост и националната сигурност. С благодарност за Вашия професионален принос и с пожелания за здраве и благополучие. Андон Андонов - Изпълнителен директор