Нелегално преминали границата сирийци са задържани в Стара Загора

Десет сирийски граждани, нелегално преминали границата, са задържани от екип на сектор "Пътна полиция" - Стара Загора. Те са пътували в товарната част от автомобил "Мередес Вито", който е бил управляван от 37-годишен мъж от Хасково с инициали С.С. Колата е спряна за проверка в 3:00 часа на 26 април в старозагорското село Средец. Шофьорът и бежанците са задържани за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР - Стара Загора.

Последният регистриран случай на нелегално преминали границата и установени в Старозагорска област, е от 15 април. Товарен автомобил "Форд" с хасковска регистрация спукал гума на автомагистрала "Тракия" в района на Чирпан и се е ударил странично в мантинелата. Шофьорът е избягал, като е изоставил 17-те бежанци - 16 мъже и една жена. Всички са настанени в бежанския лагер в Болярово.

В последствие служителите на Областната дирекция на МВР - Стара Загора откриха шофьора на товарния автомобил, в който са превозвани емигрантите. Той е на 26 години от Харманли. По случая е образувано досъдебно производство.

infoz autor Венета Асенова, www.infoz.bg

Ако намирате тази информация за полезна или интересна, ще сме благодарни ако я споделите с вашите приятели...

Светът

Минситър-председателят на Великобритания Борис Джонсън заяви, че ще оттегли страната от преговорите с Европейския съюз през юни, ако дотогава не е ясно дали ще бъде сключено споразумение за свободна търговия

* * *
Япония затваря училищата си от 2 март заради новия коронавирус

* * *
Град в китайската провинция Хубей, където е епицентърът на епидемията от коронавируса, ще плаща на жителите си по 10 000 юана (1426 долара), ако по своя инициатива съобщят, че имат симптоми на болестта и след тестване тя бъде потвърдена

3 mart 2020

На подобна тема

Най-четеното от последните дни

 

Мини Марица изток - 3-ти март 2020