Нелегално преминали границата сирийци са задържани в Стара Загора

Десет сирийски граждани, нелегално преминали границата, са задържани от екип на сектор "Пътна полиция" - Стара Загора. Те са пътували в товарната част от автомобил "Мередес Вито", който е бил управляван от 37-годишен мъж от Хасково с инициали С.С. Колата е спряна за проверка в 3:00 часа на 26 април в старозагорското село Средец. Шофьорът и бежанците са задържани за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР - Стара Загора.

Последният регистриран случай на нелегално преминали границата и установени в Старозагорска област, е от 15 април. Товарен автомобил "Форд" с хасковска регистрация спукал гума на автомагистрала "Тракия" в района на Чирпан и се е ударил странично в мантинелата. Шофьорът е избягал, като е изоставил 17-те бежанци - 16 мъже и една жена. Всички са настанени в бежанския лагер в Болярово.

В последствие служителите на Областната дирекция на МВР - Стара Загора откриха шофьора на товарния автомобил, в който са превозвани емигрантите. Той е на 26 години от Харманли. По случая е образувано досъдебно производство.

infoz autor Венета Асенова, www.infoz.bg

Ако намирате тази информация за полезна или интересна, ще сме благодарни ако я споделите с вашите приятели...

На подобна тема