Деца нарисуваха триизмерно буквите от кирилицата

Над 30 деца от Стара Загора и района пресъздадоха буквите от кирилицата в триизмерни рисунки върху асфалт. Те участваха в Арт работилница в рамките на Международен фестивал за триизмерни (3D) рисунки с участието на световни знаменитости в тази област.

Той се провежда във винарна "Мидалидаре Естейт" в чирпанското село Могилово. Децата се обучаваха от Леон Кеер - водещ художник от Холандия в сферата на анаморфичното улично изкуство.

"Арт работилницата "Кирилицата “оживява” в триизмерни рисунки” е посветена на 24 май - Деня на славянската писменост, на българската просвета и култура. 3D технологията представлява разполагане на изображението в плоскост, което погледнато от определена точка придобива обем. Не е сложно, но малко хора умеят да го правят. В училище се справях добре с математиката, но не вярвах, че ще ми послужи при по-нататъшното ми развитие. Оказа се точно обратното - голяма част от триизмерната рисунка е математика. Обичам да рисувам извън Холандия, защото там често вали. Така е и днес в България, но децата освен буквите нарисуваха и слънце и вярвам, че то ще се усмихне" - сподели Леон Кеер.

Международният фестивал за 3D рисунки с участието на петима изявени художници от различни държави продължава до 29 май 2016 г. Чрез своите творби те ще отправят послания към социално и обществено ангажираните млади хора. По време на форума ще има богата концертна програма с участието на Държавна опера - Стара Загора, дегустация на кулинарни изкушения и висококачествени вина.

Триизмерни рисунки

infoz autor Венета Асенова | www.infoz.bgbarcelona stoichkov stara zagora

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров: Милиони левове на Общината са несправедливо и нелогично блокирани

Заместник-кметът на Община Мъглиж д-р Душо Гавазов говори за състоянието на пътищата в общината и проблема с шосето до село Селце

Разказ за дейността на Спасителния център за диви животни на "Зелени Балкани" в Стара Загора

stara zagora eu grad sport
Мини Марица-изток ЕАД

Честит Ден на миньора!

Уважаеми работещи в „Мини Марица-изток” ЕАД, честит Ден на миньора! Благодарение на добрата екипна работа и постигнатите резултати посрещаме празника с удовлетворение и самочувствие. Изправени пред настоящите и бъдещите предизвикателства, да останем верни на принципите си и с оптимизъм да вървим заедно напред, гарантирайки енергийната независимост и националната сигурност. С благодарност за Вашия професионален принос и с пожелания за здраве и благополучие. Андон Андонов - Изпълнителен директор