Големият футболист Стилиян Петров пристига в Стара Загора на 6 май

Известният български футболист Стилиян Петров ще бъде посланик на Eвропейското първенство за юноши до 17 години, което се открива на 6 май 2015 г. на стадион „Берое“ в Стара Загора. Бившият капитан на националния ни отбор по футбол и настоящ треньор в „Астън Вила“ ще открие европейското заедно с министъра на спорта Красен Кралев и кмета на Стара Загора Живко Тодоров.

Европейско първенство по футбол за юноши до 17Стан, както го наричат всички, не е бил в България от 2012 г., когато стана ясно, че се бори с левкемията. Присъствието му на стадион „Берое“ ще бъде неговата първа среща с родните фенове, съобщиха от пресцентъра на Община Стара Загора.

Програмата по откриването на Евро 2015 на стадион „Берое“ ще започне в 18:00 часа с изпълненията на Общински народен ансамбъл „Загоре“, Гери и Детска музикална формация „Звездопад“. На стадиона ще излязат Дивна и хип-хоп формацията The Scary Shadows.

Много изненади и подаръци очакват феновете, сред тях е и томбола, чрез която ще бъдат раздадени десетки награди, сред които и официалната топка на европейското първенство Adidas Conext15, която ще замени невероятно успешната Бразука за турнирите през 2015 г. Дизайнът на Сonext15 е вдъхновен от природните елементи земя, въздух и огън, и перфектният баланс между трите природни сили.

Точно в 19:00 часа започва и първият двубой между младежките тимове на България и Хърватия. В дните на шампионата Стара Загора ще посрещне няколко хиляди души- футболисти, клубни екипи, гости, фенове,представители на българския и европейския футбол. 54 телевизии от цял свят ще предават футболните срещи на стадион „Берое“.
За откриването УЕФА и Българският футболен съюз осигуряват безплатни билети за всички ученици и спортни школи.

Свободната продажба на билети ще се извършва на касите на стадион "Берое", в дните, в които има насрочени мачове. Цената им е 2 лева за всички срещи от шампионата.

infoz autor www.infoz.bg (по информация на Община Стара Загора)

Ако намирате тази информация за полезна или интересна, ще сме благодарни ако я споделите с вашите приятели...

На подобна тема