Старозагорци се представиха отлично в риболовното състезание на ТЕЦ „Марица изток 2”

Христо Иванов от Стара Загора извади 16,205 кг риба от водите на яз. „Овчарица” и грабна първото място в състезанието по риболов, организирано от ТЕЦ „Марица изток 2“ ЕАД. 38-годишният победител улови големи сомове и пребори конкуренцията от общо 77 рибари.

Инициативата се организира за седма поредна година от най-голямата топлоелектрическа централа в страната и се радва на огромен интерес от рибари от цяла България. Тази година състезанието е част и от 50-годишния юбилей, който отбелязва дружеството.

Хубавото време и доброто настроение донесоха слука на мнозина. За четири часа, колкото продължи състезанието по регламент, на второ място успя да се класира Влайчо Влайчев от Стара Загора. Той улови 11,200 кг риба. Трети се нареди Диян Славов от Нова Загора, който извади от водата 10,230 кг улов. Четвъртата награда отиде при Георги Георгиев от Стара Загора с 9,355 кг хваната риба. Петото място заслужи Атанас Янев, също от Стара Загора, който сложи на кантара 7,285 кг риба. На шесто място със 7.035 кг улов се класира Милен Михайлов от Нова Загора.

dimitrinaПо традиция ТЕЦ „Марица изток 2“ ЕАД присъди и няколко поощрителни награди. Приза в категория „Най-добра рибарка“ спечели Димитрина Кънчева от Стара Загора. В категорията „Най-млад рибар” отличието отиде при Ивелин Иванов на 7 г. от Раднево. Призът „Най-опитен рибар” получи Петко Ников на 68 г. от Раднево. За „Най-атрактивен” рибар беше определена Галена Станчева от Сливен.

„Състезанието по риболов, което организира ТЕЦ „Марица изток 2“ ЕАД, се превърна в традиция и събитие, което мнозина очакват с нетърпение. Тази година то е и по-специално, защото е част от инициативите, с които отбелязваме 50-годишния юбилей на централата. Край водите на язовир „Овчарица” днес има рибари от София, Пловдив, Казанлък и много други населени места. Доказателство за големия интерес е както броят на участниците, така и броят на заявилите желание да се включат, но поради ограничения капацитет на язовирната стена, нямали възможност да споделят този празник за всички рибари. Над 100 души изявиха желание още в първите часове от началото на записването да се включат. Надявам се тези, които не успяха да участват днес, да успеят да се запишат сред първите в следващото състезание“ - заяви заместник-изпълнителният директор на централата инж. Михаил Митков.

И тази година ръководството на ТЕЦ „Марица изток 2“ ЕАД предостави възможност на всеки състезател да задържи улова си, ако желае.

Най-добрите в риболовното състезание

infoz autor www.infoz.bg

Теми: