Колоездачът Стефан Христов знамето на Стара Загора Рио де Жанейро

Колоездачът Стефан Христов прегърна знамето на Стара Загора в Рио де Жанейро

Българският колоездач Стефан Христов, който представи страната ни по време на Олимпийските игри в Рио де Жанейро, се завърна в родната Стара Загора и се срещна с председателя на Общинския съвет Емил Христов.

Старозагорецът е единственият българин в Топ 200 на индивидуалната ранглиста на Европейския тур за 2015 година, което наред с други успехи го направи участник в олимпийските игри. Въпреки че Стефан Христов не завърши общия старт на шосе след тежко падане на 70-ия километър, той прегърна знамето на Стара Загора. Флагът му бе специален подарък от кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров преди да замине за олимпиадата.  

Старозагорският колоездач се срещна с председателя на Общинския съвет Емил Христов и му подари снимки от състезанието. Спортистът изрази благодарността си към ръководството на Община Стара Загора за подкрепата.

В срещата участваха и Драгомир Желев, част от щаба на спортиста, както и общинският съветник Радослав Танев. Те обсъдиха възможностите за развитие на колоезденето в града и стимулирането на младежите да спортуват.

Емил Христов връчи на Стефан Христов плакета на председателя на Общинския съвет в знак на уважение за прославянето на Стара Загора.

stefan hristov enil hristov

www.infoz.bg (Снимки: Община Стара Загора)