Мини Марица-изток дарение

С дарение от миньори и енергетици се правят нови спортни площадки в Раднево

Символична първа копка за изграждане на модерно спортно съоръжение на открито беше направена днес в кв. "Гледачевски" в Раднево. Кметът на община Раднево Теньо Тенев благодари на представителите на двете структуроопределящи предприятия в региона.

„Мини Марица-изток” ЕАД и ТЕЦ „Марица изток 2” предоставят като дарение по общо 100 хиляди лева за изпълнението на амбициозния проект, който е изработен и дарен на общината от „Минпроект” ЕАД. Началото му чрез символичната първа копка сложиха изпълнителният директор на „Мини Марица-изток” ЕАД Андон Андонов, кметът на община Раднево Теньо Тенев и Деян Димитров, член на управителния съвет на ТЕЦ „Марица изток 2”.  За успеха на проекта и доброто на града изпълнителният директор на „Мини Марица-изток” ЕАД Андон Андонов счупи бутилка шампанско.

Предвижда се на пустеещата в момента площ от 4,5 декара да бъдат изградени спортни игрища за футбол, волейбол и баскетбол, три площадки за деца на възраст до 12 години и открит фитнес. Част от съоръженията са проектирани за деца със затруднени двигателни способности. Теренът  ще бъде облагороден с алеи, пейки, озеленяване, осветление, поливна система и паркинг. Общата стойност на проекта за спортния комплекс е около 400 хиляди лева, а с намирането на още дарители, които да са в помощ на общинския бюджет се ангажираха от Зонта клуб Стара Загора.

По-рано днес пред административната сграда на „Мини Марица-изток” ЕАД в Раднево беше открита фотоизложбата „Знаете ли откъде идват предметите, които ни заобикалят?”. Десетте пана със снимки показват връзката между предметите от нашето ежедневие и минералните суровини и са изработени по идея на Минно геоложката камара. Изложбата остава експонирана на открито до 19 август 2016 г.

Събитията са част от програмата, посветена на Деня на миньора, който се отбелязва на 18 август.

mini maritza iztok radnevo 03

www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24