Previous Next

Четвъртите детски спортни игри "Старозагорски олимпийски надежди" ще се проведат на 19 април

Над 500 деца от 17 спортни клубове от област Стара Загора ще участват в четвъртото издание на Детски спортни игри "Старозагорски олимпийски надежди". Официалното откриване на игрите ще бъде на 19 април от 11:00 часа в Общинска спортната зала "Иван Вазов“. На него ще присъстват кметът на Стара Загора Живко Тодоров и други официални лица.

Сред поканените са председателят на БОК Стефка Костадинова и министърът на младежта и спорта Красен Кралев.

Организационният комитет на традиционното спортно събитие включва олимпийски, световни и европейски шампиони и медалисти от различни видове спортове, под председателството на з.м.с. Александър Томов и Граждански клуб ЛИПА – Стара Загора, в партньорство с Община Стара Загора.

Детските спортни игри "Старозагорски олимпийски надежди" се провеждат в чест на м.с. Димитър Чифудов, първия старозагорски олимпиец, участник в игрите в Мелбърн 1956 г. Председателят на Организационния комитет з.м.с. Александър Томов е шампион по борба с три сребърни медала от олимпийски игри – в Мюнхен, 1972 г.; Монреал, 1976 г. и Москва, 1980 г.; Александър Томов е бил пет пъти световен и пет пъти европейски шампион по борба.

infoz autor www.infoz.bg