3500 дка гора е опожарена в област Стара Загора

От 1 януари до 13 септември 2016 г. служители на пожарната са излизали на 2484 произшествия, част от които са били и извън границите на Старозагорска област. 248 от тях са били пожари с материални загуби. 119 са случаите на участие в аварийно-спасителни дейности.

Пожарникари в са се включили също и в 502 помощни операции. Лъжливите повиквания са били 191, около 7-8% от всички обаждания, но много малка част от тях са злонамерени. Данните бяха представени на пресконференция на областния управител на Стара Загора инж. Георги Ранов и директора на Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" комисар Стоян Колев.

Пет са жертвите на пожари през тази година, а пострадалите са трима. Засегнати от огнената стихия са 1229 дка иглолистна и 2212 дка широколистна гора.
На нарушители, неспазващи правилата за пожарна безопасност, са връчени 90 акта за административни нарушения и за всеки от тези актове има издадени наказателни постановления за налагане на глоби в различни размери.

Стоян Колев и Георги РановСлужителите на РД ПБЗН, отговарящи за контрола и превенцията, са извършили общо 10 093 контролни и комплексни проверки в големи обекти със стратегическо значение, училища, обществени сгради и др.

Областният управител инж. Георги Ранов връчи почетен плакет на комисар Стоян Колев. Той получи отличието в присъствието на журналисти и служители на Областна администрация. То му се присъжда за проявена гражданска доблест и смелост и висок професионализъм при овладяването на пожари и други природни бедствия и аварии на територията на Старозагорска област.

Инж. Ранов изказа специална благодарност към екипа на РД ПБЗН и неговия ръководител за отличната работа и доброто взаимодействие с останалите институции. Комисар Колев благодари за наградата и също изрази удовлетворение от съдействието, което областният управител оказва при възникване на кризисни ситуации в Старозагорска област.

www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24

На подобна тема