Номинирай своя герой за наградите "Добрият Самарянин"!

Номинирай своя герой за наградите "Добрият Самарянин"!

Пощенската кутия на сдружение "Самаряни" - Стара Загора е официално отворена за получаване на номинации на хора, притекли се на помощ на други, изпаднали в тежка ситуация или беда. Те ще претендират за тазгодишните награди “Добрият Самарянин”. Номинирането ще продължи до 4 ноември 2015 г., а церемонията по връчването на наградите е предвидена за 11 декември 2015 г.

Добрият Самарянин„Взе ли доброто със себе си... и днес?“ е въпросът, който тази година ще провокира хората да се възползват от всеки удобен момент, за да добротворстват. Крилати фрази за доброто, окачени на артинсталации в различни старозагорски обекти, ще ни хвърлят в позитивни размисли и същевременно с това ще подканват граждани да разказват за актове на добротворство, на които са станали свидетели скоро. Първият такъв обект за набиране на истории, който партнира в инициативата, е книжарница „Приятели“ (бул. "Цар Симеон Велики" 118). Номинации се приемат и онлайн.

Конкурсът „Добрият Самарянин“ има вече над четиригодишна история. За това време са проведени 4 церемонии, получени са 27 индивидуални номинации на добротворци, 14 - групови, избрани са 4-ма носители на голямата награда “Добрият Самарянин“ и още толкова на Отличието на общността “Добрият Самарянин”, връчени са две извънредни награди - 1 за изключителен принос и 1 за геройство без граници (посмъртно), издадено е юбилейно издание на статуетката “Добрият Самарянин” с позлатени криле, създадена е песен посветена на добротворците и съществува прекрасна идея и проект за монумент “Добрият Самарянин”.

В книгата на доброто са записани имената на следните носители на годишната награда „Добрият Самарянин“ – Стефан Стойчев, спасителят от автомагистрала „Тракия“; Мануела Малеева и д-р Бруно Франиер, благодетелите подкрепящи деца с ортопедични проблеми в затруднено положение, Мария Попова превърнала се в майка за момче от институция, Милен Минков, спасил удавник в бесните вълни на Ахтополския залив.

Партньорите в кампанията за популяризиране на добротворството са: Община Стара Загора, Община Казанлък, Търговско-промишлена палата – Стара Загора, Държавна опера – Стара Загора, Регионална библиотека „Захарий Княжески“, Обществен дарителски фонд, Областна дирекция на Български червен кръст – Стара Загора, Дарик радио – Стара Загора, Регионален исторически музей.

  • Номинациите в конкурса "Добрият Самарянин" за 2014 година - заснети от екипа на infoZ

infoz autor www.infoz.bg (по информация на сдружение Самаряни)

Ако намирате тази информация за полезна или интересна, ще сме благодарни ако я споделите с вашите приятели...

На подобна тема