Букети от сини балони ще полетят над Стара Загора под звуците на "Ода на радостта"

На 9 май в Стара Загора ще прозвучи Химнът на Европа - "Ода на радостта" и изпълнение на ученически фанфарен оркестър от 5-о ОУ „Митьо Станев“. Денят на Европа ще бъде отбелязан с празничен концерт от 11:00 часа в парк "Тракия". В програмата са включени още изпълнения на мажоретните състави на VI ОУ „Св. Никола“ и Центъра за наука, култура и изкуство.

sini baloniИзявени ученици от Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Лубор Байер“ и ГПЧЕ „Ромен Ролан“ ще изпълнят класическа и популярна музика.

Младежите, включени в работата по изпълнението на европейски проект за изграждане на Международен младежки център за работа с деца и младежи в риск в Стара Загора, ще завържат знаменца на дръвчетата на Алеята на Европа, а към небето ще полетят 28 букета от сини балони - символ на страните членки на Европейския съюз.

Организатори са Община Стара Загора, Младежкият общински съвет и Международният младежки център, с подкрепата на Европейски информационен център „Европа Директно - Стара Загора”.

infoz autor www.infoz.bg (по информация на Община Стара Загора)

Ако намирате тази информация за полезна или интересна, ще сме благодарни ако я споделите с вашите приятели...

Можете да следите съдържанието на сайта чрез нашите социални канали:


Telegram каналКанала ни в Telegram

Х каналЕмисията в Х (Twitter)

facebook канал навини Стара ЗагораСтраницата ни във Facebook

viber Стара ЗагораКанала ни във Viber