Премиерът Бойко Борисов - гост на откриването на Европейското първенство по футбол за юноши

Министър-председателят Бойко Борисов ще бъде гост утре на официалното откриване на Eвропейското първенство за юноши на стадион "Берое" в Стара Загора, което започва в 18:45 часа, съобщи кметът Живко Тодоров. За първи път България организира първенство от подобен ранг, а това ще бъде първото участие на юношеския ни национален отбор от 1991 година насам.

boiko borisovПравим всичко възможно, за да се представим достойно като домакини, за да покажем на цяла Европа възможностите, които притежаваме. Освен отлична спортна база имаме история, култура и природни дадености, коментира Тодоров. По думите му, основната работа е свършена през изминалите три години. Той посочи построяването на нови спортни съоръжения и спортни зали.

До 22 май, в рамките на 16 дни, ще се проведат 33 международни мача с участието на 288 футболисти и 200 служебни лица и официални гости. В дните на шампионата Стара Загора ще посрещне няколко хиляди души - футболисти, клубни екипи, гости, фенове,представители на българския и европейския футбол. 54 телевизии от цял свят ще предават футболните срещи на стадион „Берое".

Общо 8 срещи от УЕФА Eвропейското първенство за юноши ще се играят на стадион Берое. Откриващият двубой на юношеските ни национали срещу силния съперник от Хърватия започва утре в 19:00 часа, веднага след програмата по откриването от 18:00 часа, с участието на посланика на евротурнира Стилиян Петров, министъра на спорта Красен Кралев и кмета на Стара Загора Живко Тодоров.

За откриването УЕФА и Българският футболен съюз осигуриха безплатни билети за всички ученици и спортни школи. Свободната продажба на билети ще се извършва на касите на стадион „Берое", в дните, в които има насрочени мачове. Цената им е 2 лв. за всички срещи от шампионата.

infoz autor www.infoz.bg (по информация на Община Стара Загора)

Ако намирате тази информация за полезна или интересна, ще сме благодарни ако я споделите с вашите приятели...

На подобна тема