Младежкият общински съвет провежда кампания по пътна безопасност в Стара Загора

Младежкият общински съвет в Стара Загора ще проведе кампания по пътна безопасност под надслов „Мисли за мен, когато паркираш". Тя е съвместна инициатива със сектор "Пътна полиция" при Областната дирекция на МВР. На 6 май 2015 г. от 16:00 часа и на 8 май от 9:00 часа младежите ще проведат своята кампания.

Кампания по пътна безопасностИнициативите са в отсечките от ул. „Армейска” и ул. „Димчо Стаев”, пред Пето ОУ „М. Станев“, и бул. ”Св. Патриарх Евтимий” до ул. „Ангел Кънчев”. Целта е водачите да бъдат по-внимателни, докато паркират автомобилите си и да се замислят за последствията от погрешно взети решения.

Младежите ще се включат и в специализираната акция на сектор ”Пътна полиция” на територията на град Стара Загора, насочена към водачите за използване на обезопасителни колани и системи за възрастни и деца, както и защитни каски на водачите на мотопеди и велосипеди. Те ще участват и в превантивната акция сектор „Пътна полиция”.за санкциониране на неправилно пресичащи пешеходци „Какъв е твоят пример?”

Третата глобална седмица на ООН „Децата и безопасността на движението по пътищата”, която се провежда от 4  до 10 май, през 2015 година е с официално лого „Спаси живота на децата!”

infoz autor www.infoz.bg (по информация на Община Стара Загора)

Ако намирате тази информация за полезна или интересна, ще сме благодарни ако я споделите с вашите приятели...