Европейско първенство по футбол за юноши до 17 години - откриване на стадион "Берое"

На 6 май на стадион "Берое" в Стара Загора беше официално открито Европейското първенство по футбол за юноши до 17 години. Най-футболният град в България посрещна с пълен стадион гостите на евротурнира и националните отбори на България и Хърватия.
Българският отбор загуби мача с резултат 0:2 (0:1).

football stara zagora beroeДомакинството на това авторитетно спортно събитие е изключително важно за България, не само защото представя страната ни пред света, но и защото популяризира футбола сред подрастващите, каза в приветствието си министърът на спорта Красен Кралев.

"Приветствам всички любители на футбола по целия свят и ги каня да дойдат в България, за да видят прекрасната ни страна. Да видят Стара Загора с културните забележителности, да видят нашия топъл народ. На всички любители на футбола, на организаторите и на играчите искам да пожелая феърплей, много успехи и нека най-добрият да победи, а ние тайничко ще стискаме палци на България", каза кметът на Стара Загора Живко Тодоров.

Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов удостои големия български футболист и настоящ треньор на "Астън Вила" Стилиян Петров с почетна шапка и медал за влизане в Клуб 100, заради изиграните 109 мача за Националния отбор на България.

Стан, който е посланик на евротурнира за юноши, обяви началото на първенството с думите: "Успех, България!"

Преди началото на мача между Националните отбори на България и Хърватия организаторите и домакините поднесоха на публиката истински спектакъл с изпълненията на Гергана Тодорова, детски вокални формации, ансамбъл "Загоре" и на Дивна. Атрактивни илюминации оцветиха небето над стадион "Берое".

Първият гол на стадиона в Стара Загора беше отбелязан в 24-ата мин. Точен за гостите от хърватския отбор беше Матко Бабич, който се освободи добре от Радослав Димитров в наказателното поле и прати топката в мрежата на Наумов. В последните минути на двубоя Брекало стреля силно, Наумов изби, но при добавката Адриан Блешич не сгреши и срещата завърши при резултат 2:0 за отбора на Хърватия.

infoz autor Венета Асенова, Илко Груев www.infoz.bg

Ако намирате тази информация за полезна или интересна, ще сме благодарни ако я споделите с вашите приятели...