Новият директор на Държавна опера - Стара Загора представи план за нейното спасяване

Държавна опера - Стара Загора ще започне да изнася представления и в събота, за да може повече хора да ги посещават. Това обяви новият директор Огнян Драганов по време на среща с областния управител Георги Ранов и заместника му Мариана Кръстева. Това е част от идеите за реформи в Операта, за да бъде извадена от тежкото финансово състояние, в което се намира тя.

Огнян ДрагановЩе се работи за привличане на млади хора и ученици от цялата област на постановки на Операта, чрез осигуряване на безплатен транспорт до Стара Загора и обратно. Огнян Драганов е категоричен, че поверената му културна институция трябва да стане пълноправен член на организацията „Опера Европа”. Така нашите артисти ще могат да обменят идеи и да поддържат по-задълбочени контакти с колегите си от цяла Европа. Друга идея на новия директор е да открие авангардна оперна сцена в Кукления театър, а куклените актьори да гостуват със свои постановки на голямата сцена на Операта.

Георги Ранов и Мариана Кръстева се ангажираха със съдействие и подкрепа от страна на Областна администрация във всички инициативи, които могат да бъдат подпомогнати. Областният управител на Стара Загора ще проведе в близко време среща с директорите на Операта, Кукления театър и Драматичния театър, за да обсъдят възможностите за съвместна работа, съобщиха от пресцентъра. Инж. Ранов каза още, че ще проведе разговори и с кметовете на общини в посока осигуряване на безплатен общински транспорт за деца и ученици при посещения на представления.

infoz autor www.infoz.bg (по информация на Областна управа Стара Загора)

Ако намирате тази информация за полезна или интересна, ще сме благодарни ако я споделите с вашите приятели...

На подобна тема