Движението по магистрала Тракия около Чирпан се извършва в едното платно

Движението по магистрала "Тракия" около Чирпан се извършва в едното платно

Oт 6 декември движението по автомагистрала „Тракия“ в района на Чирпан се извършва двупосочно по едно платно от 169-и до 171-ви километър, заради ремонтни дейности.

Те ще бъдат изпълнени по нова, експериментална технология, която позволява да се работи при настоящите метеорологични условия. Целта е ремонтните работи да завършат в максимално кратък срок - до 16 декември, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".

През първия етап от ремонтните дейности ще се ограничи движението по платното за Бургас на автомагистрала „Тракия“ от 169-и до 171-ви км. Трафикът ще преминава двупосочно в платното за София. Ще се ограничи движението и по пътната връзка Свиленград – Бургас на автомагистрала „Марица“, поради вливането й в участъка от автомагистрала „Тракия“, който ще бъде ремонтиран. Пътуващите по автомагистрала „Марица“ в посока Бургас е необходимо да продължат по автомагистрала „Тракия“ в посока Пловдив и при пътен възел „Шишманци“ (150-и км) да преминат в платното за Бургас.

Алтернативен маршрут за пътуващите поавтомагистрала „Марица“ в посока Бургас е при пътен възел „Димитровград“ да продължат по път I-5 Хасково – Стара Загора до включването в автомагистрала „Тракия“ при 208-и км - пътен възел „Стара Загора“.

След приключване на ремонтните дейности в платното за Бургас ще се ограничи движението в посока София на автомагистрала „Тракия“ от 169-и до 171-ви км и трафикът ще се пренасочи двупосочно в платното за Бургас.

www.infoz.bg

Теми:

На подобна тема