67 населени места в област Стара Загора са без ток

Усложнена остава към 10:30 часа на 6 януари ситуацията в областите Стара Загора и Сливен. В област Стара Загора общо 67 села са цялостно или частично с нарушено електрозахранване, а в област Сливен са засегнати 43 села.

EVN stylb 2В тези райони са регистрирани скъсани проводници и 9 паднали електрически стълба. По всички аварийни електропроводи работят екипи на EVN България.

Без ток в община Стара Загора са селата Руманя, Братя Кунчеви, Оряховица, Дълбоки, Хрищени, Казанка, Остра могила, Дълбоки, Хрищени, Маджерито и Коларово.

Светофарната уредба на бул. „Св. Патриарх Евтимий“ и ул. „Христо Ботев“ в Стара Загора не работи поради авария на електрозахранването, съобщи Росица Копривчина - директор на общинската дирекция „Транспорт, екология и чистота“.

Пет светофарни секции - на бул. „Св. Патриарх Евтмиий“ и в западния край на бул. „Цар Симеон Велики“ – на изхода от града, паднаха от силния вятър. Те са дублиращи секции и не затрудняват организацията движението.

От електроразпределителното дружество съобщиха, че е осигурен необходимият брой аварийни групи, като при необходимост могат да се мобилизират и допълнителни екипи.

www.infoz.bg