Водещ на кинофестивала "Златната липа" ще бъде актьорът Веселин Плачков

Водещ на кинофестивала "Златната липа" ще бъде актьорът Веселин Плачков

Водещ на третото издание на фестивала за съвременно европейско кино "Златната липа" ще бъде актьорът Веселин Плачков - изпълнител на главната роля във филма на Максим Генчев "Дяконъ Левский". Веселин Плачков е роден в Плевен, но е тясно свързан със Стара Загора, тъй като е член на прабългарска школа Бага-Тур, където се учи на физическа издръжливост, езда и стрелба с лък.

Веселин ПлачковВсички тези умения са му помогнали много при заснемането на екшън сцените в новия български филм.

Актьорът ще се включи и в част от съпътстващите събития по време на фестивала, заедно с други именити свои колеги като Марта Вачкова, Стефания Колева, Деси Моралес, Ирмена Чичикова, Любен Чаталов, Андрей Слабаков, Симеон Лютаков, Димо Алексиев и много други.

Официалното откриване на „Златната липа“ ще започне в 17:30 часа на 30 май с мажоретно шествие по централната пешеходна зона до сградата на Държавна опера - Стара Загора.

Феста ще открият кметът Живко Тодоров и кинорежисьорът Магдалена Ралчева. Програма включва 35 филма от 16 европейски страни - Косово, Естония, Швеция, Белгия, Полша, Унгария, Латвия, Испания, Холандия, Русия, Македония, Сърбия, Турция, Австрия, Дания и България. Международно жури, съставено от утвърдени режисьори, кинооператори и актьори, ще оценява филмите от конкурсната програма.

Живко Тодоров и Магдалена Ралчева

Входът ще бъде напълно свободен за всички старозагорци и гости на града, които искат да изпитат на живо емоцията около откриването на фестивала и да видят своите любими актьори.

infoz autor www.infoz.bg

Ако намирате тази информация за полезна или интересна, ще сме благодарни ако я споделите с вашите приятели...