Избори - Драгомир Стойнев е водач на листата на коалиция БСП за България в Стара Загора

Драгомир Стойнев е водач на листата на коалиция „БСП за България” в Стара Загора

Националният съвет на Българската социалистическа партия утвърди Драгомир Стойнев за водач на листата на „БСП за България” в Стара Загора. Стойнев е начело на листата в областта за втори път.

На парламентарните избори през 2014 г. той беше избран за депутат от 27 многомандатен избирателен район Стара Загора. Преди това Драгомир Стойнев беше министър на икономиката и енергетиката.

Социалистите считат, че през мандата си той е помогнал да се изпълнят мерките за оздравяване на държавния комплекс „Марица изток”, сред които е направеното увеличаване на цената на въглищата и изпълнението на проекти за технологично обновяване на добива на въглища.

„При избора на водачите ни на листи заложихме на професионализма обновлението, приемствеността и съчетаването на ярки партийци и авторитетни обществени личности. Покрити са важните сектори и комисии в парламента, където трябва да се отстояват освен политически и експертни позиции“. Така лидерът на БСП Корнелия Нинова представи пред Нациолания съвет на партията критериите, които са били водещи при формиране на структурата на парламентарната група и на водачите.

Предстои Областните съвети на БСП да предложат и гласуват подредбата на листите след водачите, след което те трябва да бъдат утвърдени от Националния съвет на партията.

www.infoz.bg

Теми:
24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24