Цистерна се обърна между Стара Загора и Нова Загора на автомагистрала "Тракия"

Цистерна с пропан-бутан се преобърнала на автомагистрала "Тракия" при 219 км в посока София. Инцидентът е станал около 4 часа сутринта. Товарният автомобил е излязъл извън пътното платно е се преобърнал в нивата.

Шофьорът не е пострадал, според него става въпрос за техническа неизправност. Няма изтичане на пропан-бутан. Движението между Стара Загора и Нова Загора по автомагистрала Тракия беше затворено от 8 до 11 часа.

"Държа да подчертая, че няма изтичане на газ. Извършва се оглед на място, за да се прецени какви мерки да бъдат предприети за безопасното отстраняване на цистерната. Възможно е да се наложи преди това претоварването на газта от катастрофиралата цистерна в друга. По всяка вероятност отново ще бъде затворена автомагистрала "Тракия" - съобщи директорът на Областно пътно управление - Стара Загора Илия Златев.

Причините за инцидента се разследват, по случая ще бъде образувано досъдебно производство, информира началникът на сектор "Пътна полиция" - Стара Загора главен инспектор Делян Славов.

TIR cisterna AM Trakiya 1

 

Информация от Илия Златев - директор на Областно пътно управление в Стара Загора и от гл. инспектор Делян Славов - началник на сектор Пътна полиция в Стара Загора

www.infoz.bg

Можете да следите съдържанието на сайта чрез нашите социални канали:


Telegram каналКанала ни в Telegram

Х каналЕмисията в Х

facebook канал навини Стара ЗагораСтраницата ни във Facebook

viber Стара ЗагораКанала ни във Viber