Пътят Габрово - Шипка ще бъде затворен за честванията на 3 март

Пътят Габрово - Шипка ще бъде затворен за честванията на 3 март

Във връзка с провеждането на честванията, посветени на 139 години от Освобождението на Република България, се въвежда ограничение на движението. Пътят Габрово – Шипка ще бъде затворен за движение на моторни превозни средства от 22:00 часа на 2 март до 17:00 часа на 3 март 2017 г.

Автомобилите ще се движат еднопосочно от град Габрово – град Казанлък за връх Шипка на 3 март от 05:00 до 14:00 часа, съобщиха от пресцентъра на Община Казанлък.

Паркирането в района на върха на автомобили ще става по посока на движението по указания на Пътна полиция. Автомобилите ще се движат обратно от връх Шипка към Казанлък след 14:00 часа на 3 март.

От Казанлък за връх Шипка автобусите ще тръгват в 08:00 часа пред хотел „Казанлък“. Еднопосочните билети ще струват 3 лева, а двупосочните - 4 лева.

Програма за 3 март, Национален празник на Република България

  • 8:30 часа - отслужване на Панихида в памет на загиналите за Освобождението
    Манастир „Рождество Христово”, град Шипка
  • 11:30 часа - Тържествено отбелязване на Националния празник на Република България
    Площада под връх Шипка
  • 13:00 часа - Поклонение и поднасяне на венци и цветя
    Паметник на Свободата на връх Шипка

www.infoz.bg

Светът

България влиза в механизма ERM-2, предварителен етап за приемане на еврото като валута през следващите 3 години. Заедно с България решението е взето и за Хърватия. Този ход проправя пътя за първото разширяване на еврозоната след 2015 г., когато Литва се присъедини към валутния блок, който сега има 19 членове

* * *
Европейските депутати отхвърлиха с голямо мнозинство всички поправки, внесени от българските евродепутати и техни колеги от други страни по пакета „Мобилност“. С това той е приет на второ четене и става официален закон. Преходният период преди пакетът окончателно да влезе в сила е година и половина. След това камионите трябва да се връщат в страната, в която е регистрирана фирмата, на 8 седмици, а водачите - на 4 седмици

Най-четеното от последните дни