Емил Христов: Образованието в Стара Загора е основен приоритет, откакто кметът се казва Живко Тодоров

Наша цел е в Стара Загора да създадем Икономическа зона "Загоре", която е съвместна инициатива на Общината и бизнеса, и да направим така, че в скоро време ще конкурираме Икономическа зона "Тракия" в Пловдив.

Това заяви Емил Христов, водачът на листата с кандидати за народни представители на Политическа партия ГЕРБ в 27-и Многомандатен избирателен район - Стара Загора при представянето на претендентите за 44-ото Народно събрание на предстоящите парламентарни избори на 26 март.

"Ще работим за осигуряване на по-висок стандарт на живот и сигурност на гражданите, затова здравеопазването, което се намира в много трудно положение, да стане достъпно, да се инвестира в съвременно оборудване и лекарите и медицинският персонал да получават прилично възнаграждение" - посочи част от акцентите в предизборната програма на ГЕРБ Емил Христов.

Той припомни, че образованието е приоритет за ръководството на Община Стара Загора, откакто кметът се казва Живко Тодоров. "Реновирани са редица училища и детски градини и ще продължим това и през следващите години" - каза водачът на листата с кандидати за народни представители на ГЕРБ - Стара Загора.

"Ще отстояваме запазването на плоския данък. Не можем да обещаем неща, които са неизпълними, но икономическите разчети ясно показват, че ако през следващите четири години управлява ГЕРБ, минималната работна заплата ще стане 650 лева, а средната работна заплата - 1500 лева. Сред приоритетите ни е и да се намали бюрокрацията - държавата и общините сами да си набавят необходимите документи, а не да ги искат от гражданите и фирмите" - заяви още Емил Христов.

Той е категоричен, че ГЕРБ ще работи за развитие на българския въгледобив и енергетиката като цяло.

Бъдещите народни представители от партията на Бойко Борисов ще насочат усилията си и в утвърждаването на Старозагорска област като привлекателна туристическа дестинация.

Водачът на листата с кандидати за народни представители на ГЕРБ от района на Стара Загора представи приоритетите в предизборната програма на ГЕРБ

lista GERB Stara Zagora copy

Кандидати за народни представители на ПП ГЕРБ в 27-и Многомандатен избирателен район - Стара Загора

Емил Христов е водач на листата на ГЕРБ в Стара Загора. Той е председател на Общинския съвет в града втори мандат и общински ръководител на партията. Завършил е Висшето военно училище в Шумен и Военната академия в София. Зам.-председател на УС на Националната асоциация на председателите на общински съвети (НАПОС - РБ). Председател е на Постоянната комисия по регионална политика и местно самоуправление към Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ). Владее руски и английски език.

Втори е 43-годишният инженер Борис Кърчев, общински съветник от Казанлък, председател на Комисията по култура, информационни средства и вероизповедания, член на Комисията по устройство на територията, инфраструктурата, строителството и транспорта. Председател на фондация „Чудомир“ и секретар на Ротари клуб Казанлък, Дистрикт 2482 България. Управител е на „Тракия кабел" ООД - далекосъобщителен оператор.

На трето място в листата на партия ГЕРБ е експертът по национална сигурност и депутат от 43-ото Народно събрание Маноил Манев. Той беше общински съветник от ПП ГЕРБ (мандат 2011 - 2015 г.), председател на Постоянната комисия по спорт и младежки дейности, а след това заместник-областен управител. Бил е директор на Колежа по охрана и сигурност „Св. Георги Победоносец” в Стара Загора.Член е на общинското ръководство на ПП ГЕРБ.

Радостин Танев, областен координатор на МГЕРБ – Стара Загора, е четвърти. Той е и общински съветник от ПП ГЕРБ, член на Постоянната комисия по спорт и младежки дейности и Постоянната комисия по земеделие, гори и опазване на околната среда. 32-годишният старозагорец е магистър по „Финансов мениджмънт” от Стопанска академия „Д. А. Ценов” в Свищов. От години се занимава с търговска дейност в областта на земеделието.

Йоана Йончева-Фильова е второто казанлъшко лице в листата на партията за 27-и многомандатен избирателен район. 32-годишната дама е на пета позиция. Бакалавър по "Бизнес мениджмънт" от "Бостънски университет" и магистър „Инженер-технолог“ от университета „Проф. Асен Златаров" в Бургас. Била е офис мениджър във фирма „Екопак“, ръководител на административен отдел във фирма „Екоколект“ и търговски директор на „Рекотуб“ ЕООД.

Шестото място заема Иван Станчев от Чирпан. Той е инженер, завършил е „Изчислителна техника“ в Техническия университет във Варна и „Финанси“ в УНСС - София. От двадесет години работи в сферата на животновъдството и производството на фуражи.

Димитър Димитров от Раднево е седми в кандидатдепутатската листа на ГЕРБ. Завършил е „Маркетинг и мениджмънт“ в институт по "Маркетинг и мениджмънт" във Виена, Австрия, както и „Машиностроене и уредостроене“ в Техническия университет в Габрово. Преминал е обучение за подготовка, изработване и управление на проекти по програми на Европейския съюз. Занимава се търговия на метали, лагери и режещи инструменти.

Росица Копривчина, организационен секретар на Жени ГЕРБ – Стара Загора заема осмото място в листата. Директор е на Дирекция „Транспорт, чистота и екология“ в Общинска администрация. Бакалавър е по “Публична администрация“ и по „Педагогика“ от Югозападен университет „Неофит Рилски“, Благоевград. Магистър по „Икономика“, специалност “Планиране на регионалното развитие и евроинтеграция“ от Тракийски университет и по „Управление на образованието“ от ЮЗУ „Неофит Рилски“. Работила е като експерт в Областна администрация - Кърджали, както и в Областна администрация – Стара Загора.

Деветото място заема общинският съветник от Стара Загора Николай Николов. Той е член на Постоянната комисия по земеделие и Постоянната комисия по финанси и бюджет. На 31 години, бакалавър по „Счетоводство и контрол“ от УНСС – София, магистър по „Банков мениджмънт“ от Стопанска академия „Д.А. Ценов“ - Свищов. Кмет на кметство в село Калитиново (мандат 2011 - 2015 г.).

Юристът Деляна Николова от Чирпан е десета. Завършила е „Право“ в Нов български университет, София. Преминала е обучение за разработване на проекти по програма за развитие на селските райони. Изпълнителен директор е на Сдружение с нестопанска цел „Местна инициативна група Чирпан“.

На 12-о място е Пламен Русев, магистър по „Изчислителна техника“ от Техническия университет в София и „Счетоводство и контрол” от УНСС. Доктор на науките от Югозападния университет „Неофит Рилски” – Благоевград. Русев е общински съветник от партия ГЕРБ и член на общинското ръководство на партията. Бил е народен представител от ПП ГЕРБ в 41-ото Народно събрание. Управлява група компании, работещи в областта на туризма, строителството и химическата промишленост.

Нели Калнева-Митева е на 13-о място. Тя е строителен инженер по промишлено и гражданско строителство. Притежава свидетелство за учителска правоспособност от Техническия университет в Габрово. Народен представител от ПП ГЕРБ в 41-ото Народно събрание. Заместник-директор по административно-стопанската дейност в Търговска Гимназия „Княз Симеон Търновски” в Стара Загора. Член е на НИС на Жени ГЕРБ.

24-годишната Бояна Танева е на 14-о място. Бакалавър е по „Европейско право“ от университета Абъристуйт, Англия и магистър по „Европейско и международно бизнес право“ от Виенски университет, Австрия. Мениджър е в търговска фирма.

Организационният секретар на областта на Младежи ГЕРБ Катерина Иванова е на 15-а позиция. Завършила е „Прогнозиране и планиране“ в Стопанска академия „Д. А. Ценов“ в Свищов, предстои ѝ да завърши магистратура „Управление на туризма“ в Нов български университет. Работила е като счетоводител, а към момента е началник отдел „Наеми и рекламна дейност“ в Община Стара Загора.

Адвокат Димо Димитров е под номер 16-и в листата на ГЕРБ. Той е на 41 години, роден е в Чирпан. Общински съветник в Стара Загора, член на Постоянната комисия по законност и обществен ред и на Постоянната комисия по териториално и селищно развитие и транспорт. Президент на Лайънс клуб „Стара Загора – Тракия“.

Мирослав Чобанов е на 17-а позиция. 33-годишният старозагорец е общински съветник. Зам.-председател е на Постоянната комисия по здравеопазване и член на Постоянната комисия по земеделие, гори и опазване на околната среда. Бакалавър по „Зооинженерство“ от Тракийския университет. Работил е в сферата на спедицията и логистиката, а в момента е инспектор в Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА).

18-ото място заема Петър Манов. Той е на 28 години. Юрист, завършил право във ВТУ “Св. Св. Кирил и Методий”. Регионален парламентарен представител на евродепутатa Ева Майдел (Паунова).

Петя Чакърова е на 19-а позиция. Тя е директор на Дирекция „Социално подпомагане“ в Стара Загора. Магистър е по „Социална работа и медиация“ и по „Растителна защита“.

20-ото място заема 39-годишният икономист Иван Монев. Завършил е „Стокознание“ в Икономическия университет във Варна.

На 21-ва позиция е спортистът Анелия Асенова. Тя е завършила специалност „Мениджмънт“ в Икономическия университет във Варна. Инструктор в спортен клуб. Общински съветник от ПП ГЕРБ, член на Постоянната комисия по здравеопазване и Постоянната комисия по спорт и младежки дейности.

25-годишният икономист Милен Димитров е на 22-ро място. Той е член на Младежи ГЕРБ в Стара Загора. Завършил е „Финансов мениджмънт“ в Стопанска академия „Д.А. Ценов“ в Свищов.

Листата с кандидатите за народни представители на ГЕРБ в 27-и МИР - Стара Загора

 1. Емил Христов
 2. Борис Кърчев
 3. Маноил Манев
 4. Радостин Танев
 5. Йоана Йончева-Фильова
 6. Иван Станчев
 7. Димитър Димитров
 8. Росица Копривчина
 9. Николай Николов
 10. Деляна Николова
 11. Пламен Русев
 12. Нели Калнева-Митева
 13. Бояна Танева
 14. Катерина Иванова
 15. Димо Димитров
 16. Мирослав Чобанов
 17. Петър Манов
 18. Петя Чакърова
 19. Иван Монев
 20. Анелия Асенова
 21. Милен Димитров

Както вече www.infoz.bg съобщи, кандидатът под № 11 в листата Спас Пеев от Братя Даскалови се оттегли от предизборната надревара. Мотивът му, е че позицията му в листата съвпада с номера на ПП ГЕРБ в интегралната бюлетина, и не иска да спечели случайни преференции заради този факт. Позицията в листата остава празна.

Емил Христов - Избори 2017 - ГЕРБ Стара Загора - номер 11 в бюлетината

www.infoz.bg