Бюлетината е действителна и ако се гласува с невалидна преференция

На предстоящите парламентарни избори на 26 март 2017 г. ще се гласува с хартиена бюлетина. Машинно гласуване няма да има, тъй като Централната избирателна комисия отстрани единствената фирма, заявила участие в процедурата по доставянето на машинни устройства.

Мотивите са, че офертата на дружеството е неподходяща.

Teodora Krumova"Дава са право на хората да гласуват и не смятам, че липсата на машинно гласуване, е проблем" - коментира председателят на Районната избирателна комисия в 27-и многомандатен избирателен район Стара Загора Теодора Крумова.

Гласува се със син химикал, със знак X или V в квадратчето на избраната партия, коалиция или независим кандидат за народен представител. В дясната страна на бюлетината са отпечатани кръгчета от 1 до 22 за преференциален вот. Пълните листи с имена на кандидатите за народни представители ще бъдат посочени на информационни табла пред изборните секции и в тъмните стаички.

В кандидат-депутатски листи, в които междувременно има отказали се да участват в изборите, срещу съответното име ще бъде изписано "Заличен".

"Ако избирател гласува с преференция за заличен от листите кандидат, вотът му за съответната партия или коалиция ще бъде валиден, но естествено няма да бъде отчетена преференцията" - уточни Теодора Крумова.

Венета Асенова | www.infoz.bg

Можете да следите съдържанието на сайта чрез нашите социални канали:


Telegram каналКанала ни в Telegram

Х каналЕмисията в Х

facebook канал навини Стара ЗагораСтраницата ни във Facebook

viber Стара ЗагораКанала ни във Viber