Бюлетината е действителна и ако се гласува с невалидна преференция

На предстоящите парламентарни избори на 26 март 2017 г. ще се гласува с хартиена бюлетина. Машинно гласуване няма да има, тъй като Централната избирателна комисия отстрани единствената фирма, заявила участие в процедурата по доставянето на машинни устройства.

Мотивите са, че офертата на дружеството е неподходяща.

Teodora Krumova"Дава са право на хората да гласуват и не смятам, че липсата на машинно гласуване, е проблем" - коментира председателят на Районната избирателна комисия в 27-и многомандатен избирателен район Стара Загора Теодора Крумова.

Гласува се със син химикал, със знак X или V в квадратчето на избраната партия, коалиция или независим кандидат за народен представител. В дясната страна на бюлетината са отпечатани кръгчета от 1 до 22 за преференциален вот. Пълните листи с имена на кандидатите за народни представители ще бъдат посочени на информационни табла пред изборните секции и в тъмните стаички.

В кандидат-депутатски листи, в които междувременно има отказали се да участват в изборите, срещу съответното име ще бъде изписано "Заличен".

"Ако избирател гласува с преференция за заличен от листите кандидат, вотът му за съответната партия или коалиция ще бъде валиден, но естествено няма да бъде отчетена преференцията" - уточни Теодора Крумова.

Венета Асенова | www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24