ГЕРБ Стара Загора - избори 2017

Емил Христов: Нека не позволим крадливите ръце да посягат на бъдещето на България

Ако БСП дойде на власт ще включи на задна скорост и заедно с това ще измести държавата в страни. Трябва да направим всичко необходимо, за да не позволим на социалистите да счупят държавата.

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на среща с членове и симпатизанти на партията в Стара Загора, която се проведе на 8 март в залата на Операта. Пред тях той обеща, че ако ГЕРБ спечели трети мандат, Стара Загора ще получи 5 млн. лева за довършването на новия парк "Артилерийски".

В срещата участваха още кметът на Стара Загора и областен координатор на ГЕРБ Живко Тодоров, бившият финансов министър Владислав Горанов и водачът на листата с кандидати за народни представители Емил Христов.

Лидерът на ГЕРБ съобщи, че компанията за производство на автомобилни части "Магна" е взела решение да изгради завод в Стара Загора, което ще осигури работа на квалифицирани кадри.

"Единият от приоритетите на ГЕРБ е облекчаването на административната тежест за гражданите и за бизнеса. Ще запазим и размерът на данъците" - каза Бойко Борисов.

„Според изискванията от Маастрихт, държавите не трябва да имат повече от 3% дефицит от стойността на брутния вътрешен продукт. Външният дълг не трябва да надвишава 60%. Ние оставихме страната с бюджетен излишък, с 0% дефицит и с 27% външен дълг. ГЕРБ държа България на първа скорост, заедно с отличниците в Европа. На Балканите няма по-стабилна и напреднала държава от страната ни“. Това каза председателят на ГЕРБ Бойко Борисов пред жители на Стара Загора. Той подчерта, че България е на трето място по постигнат икономически растеж в Европа. „Не сме допуснали Европа на две скорости и няма да го допуснем“ - заяви Борисов.

Бившият премиер коментира, че от БСП не могат дори да боядисат изграденото от ГЕРБ. „Оставихме 14 милиарда във фискалния резерв, постигнахме финансова стабилност на държавата, въпреки изплатените 6,2 милиарда лева стари задължения за фалиралата при управлението на социалистите Корпоративна търговска банка (КТБ), за руските и американските централи“, обясни Борисов. „На два пъти БСП „строят“ „Белене“ и нищо – само задължения, които ние плащаме. Сега отново се готвят да го направят. Стойнев отиде в щатите да подписва договор с американците за 10 млрд. лева.“

Бойко Борисов подчерта, че като министър-председател е опознал добре всички европейски лидери. „Европейската комисия отпусна 320 милиона лева на България за опазване на външната граница на Европейския съюз. Това беше постигнато с много диалог и дипломация. Знам как би се приело в Брюксел някой да отиде и да им тропа по масата. След като Европейската комисия има инструменти да те санкционира, трябва да бъдеш внимателен и да си спазваш стриктно ангажиментите“ - каза Борисов.

Председателят на ГЕРБ обясни, че сметките на всички енергийни дружества са пълни и цената на тока не е мръднала за две години. Според Борисов протестите през 2013 г., довели до оставката на първото правителство на ГЕРБ, са били в резултат на манипулация на 20% от сметките на хората. Той коментира, че няма да се учуди, ако БСП готвят и нови предизборни манипулации и внушения от типа „Костинброд“.

По думите на Бойко Борисов обещанията на левицата, че държавата ще плаща за жилищата и бизнеса на хората, ще доведат до фалити. „Две години няма да плащаш данъци – кой ще плаща пенсиите и заплатите тогава? Както „новото лице на БСП“ Румен Гечев фалира банките 1996 г., така ще фалират и сега. Хората ще плащат сметката отново. Комунистите най-много обичат парите на другите. Няма нищо безплатно“ - категоричен е лидерът на ГЕРБ.

emil hristov lista gerb"Първо искам да благодаря на жената до себе си, защото ѝ дължа много. Всеки български мъж дължи много на жените в своя живот. Благодарим ви, че ви има, скъпи български жени, скъпи старозагорки! Бъдете до нас, ние мъжете винаги имаме нужда от подкрепа, защото сме по-слаби" - с тези думи Емил Христов отправи поздрав за 8 март.

Той акцентира на политиката на Община Стара Загора в сферата на образованието. "Това, което правим за училища, за детски градини е бъдещето на града ни. То не става за година или две, но тези деца, които се учат в модернизирани сгради, ще бъдат други. Преминахме през много трудности, но от вас, гражданите, членовете и симпатизантите на ГЕРБ получихме кураж, за да стигнем до тук и да превърнем Стара Загора в един от най-добрите градове в България. Длъжни сме пред нашите деца да вървим по този път. Нека не позволим никога повече крадливите ръце, които посягат на бъдещето на България, да ги няма" - заяви водачът на листата с кандидати за народни представители на ГЕРБ Емил Христов.

"Нашият водач е Емил Христов - местен човек, който се познава с всички кметове на общини в региона, както и на малките населени места, отлично знае за проблемите по места и ще съдейства за решаването им. Той се доказа с това като председател на Общинския съвет на Стара Загора. Нашият шанс да покажем пред България, че тези, които са издигнати с пряко участие на всяка една организация, е да се обединим и да подкрепим Емил Христов. Той е правилният избор" - заяви кметът на Стара Загора Живко Тодоров.

„Нека и след 26 март да продължим да надграждаме направеното досега“, посочи Живко Тодоров. „Нищо не става с магическа пръчка, някой прави ли си такива илюзии след 90-те години на миналия век? Всичко се изработва с много труд и усилия, показваме рeзултати“. Областният координатор на ГЕРБ призова да правим крачки напред, а не назад, защото другите сме ги видели през 2013 - 2014 г. с фалита на КТБ. „Знаете ли колко пари изгубиха общините, бизнеса, хората тогава, попита Живко Тодоров - а тези пари ги платихме всички ние“.

"В БСП говорят за промяна, а виждам същите лица, които като ученик гледах по телевизията. Аз не искам тази промяна. Затова нека да излезем на 26 март и да покажем на тези хора, че промяната, която подготвят, не е необходима на България. Нужни са млади и перспективни хора, които да работят за европейския облик на страната" - категоричен е Живко Тодоров.

Бившият финансов министър Владислав Горанов беше категоричен, че качественото управление, което ГЕРБ предлага, е безалтернативно. „Благодарение на правителството на Бойко Борисов, отчитаме 2 - 3 пъти над средния ръст на икономиката в Европа“ - коментира той. Горанов определи програмата за управление на ГЕРБ като изключително прагматична. „Популизмът, който завладява Европа, е на път да срине цели общества. Ние не можем да застанем пред хората и да обещаем нереални неща. БСП заблуждават хората с единствена цел - властта. За нас управлението не е самоцел, а отговорност. ГЕРБ е партията, която доказа, че владее технологията в управлението. Едва ли има някой, който се съмнява, че имаме най-подготвените кметове и министри. Затова ГЕРБ трябва да има своето трето правителство“ - категоричен е Владислав Горанов.

Живко Тодоров - кмет на Стара Загора: Всички трябва да се обединим и да подкрепим на тези избори Емил Христов и другите кандидати на ГЕРБ за народни представители

Емил Христов - водач на листата с кандидати за народни представители на партия ГЕРБ от избирателен район Стара Загора

Бойко Борисов, лидер на партия ГЕРБ - реч пред симпатизанти и членове на партията в Стара Загора

 

Платена информация

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

На подобна тема