Обявен е конкурс за куклена пиеса за възрастни

Конкурс за написване на оригинална куклена пиеса за възрастни обявяват Кукленият театър в Стара Загора и сдружение с нестопанска цел „Пиеро“. Инициативата е част от съпътстващата програма на международния куклено-театрален фестивал Пиеро 2015. Според регламента пиесите не трябва да са публикувани, поставяни на сцена или участвали в други конкурси.

PieroВсеки автор може да изпрати една своя творба до 10 август 2015 г. на електронен адрес Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.. Наградата е 2000 лева и възможността пиесата да бъде реализира на сцената на Кукления театър в Стара Загора в рамките на фестивала Пиеро 2017.

Тази година очакваме наградената от предишното издание куклена пиеса за възрастни. Това е произведението на Теодора Попова „Кокошката със златните яйца“, избрана сред 38 творби от жури в състав Богдана Костуркова, Светла Бенева и Юри Дачев. Репетициите на „Кокошката със златните яйца“ започват на 15 август, а премиерата очакваме през септември по време на международния фестивал за куклено изкуство Пиеро 2015.

Конкурсът за куклена пиеса за възрастни се провежда за втори път и е част от усилията на екипа на театъра и фестивала за комплексно развитие на кукленото изкуство за възрастни в България.

infoz autor Анна Турлакова | www.infoz.bg

Споделете!

Светът

България влиза в механизма ERM-2, предварителен етап за приемане на еврото като валута през следващите 3 години. Заедно с България решението е взето и за Хърватия. Този ход проправя пътя за първото разширяване на еврозоната след 2015 г., когато Литва се присъедини към валутния блок, който сега има 19 членове

* * *
Европейските депутати отхвърлиха с голямо мнозинство всички поправки, внесени от българските евродепутати и техни колеги от други страни по пакета „Мобилност“. С това той е приет на второ четене и става официален закон. Преходният период преди пакетът окончателно да влезе в сила е година и половина. След това камионите трябва да се връщат в страната, в която е регистрирана фирмата, на 8 седмици, а водачите - на 4 седмици

Най-четеното от последните дни